Google genç kadını isyan ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Google genç kadını isyan ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 09:34

İngiltere’de bir anne, Google’ın mahremiyet sınırlarını aşan uygulaması yüzünden güç duruma düştü.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Salford Şehri’nde yaşayan Claire Rowlands adlı kadın, "Google Sokak Görünümü" programının mağduru oldu. Rowlands, 3 yaşındaki çocuğu ile evlerinin bahçesinde oynuyordu. Bu esnada "Sokak Görünümü" programı için İngiltere’nin tüm yollarından geçerek görüntü toplayan “kamera aracı”, Rowlands'ın oğlu Louis’in çıplak resmini çekti.

 

Google, ayağında sadece ayakkabıları olan çocuğun çıplak fotoğrafını programa yerleştirdi. Dahası, resimdeki aracın plakası buzlanmasına rağmen aynı işlem çıplak çocuğa uygulanmadı.

 

Ayrıca programda yayımlanan diğer görüntülerde, çıplak vücudu buzlanmayan Louis’in yüzü de net bir şekilde belli oluyordu.

 

Haberin Devamı

Google genç kadını isyan ettirdi

Google, Louis'in çıplak resmini annesinin şikayeti sonrası sansürledi

ANNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Görüntülerin internette yayımlanmasının ardından olaydan haberi olan anne, büyük bir şok yaşarken, Google’ı oğlunun özel hayatına tecavüz etmekle suçladı. Öfkeli anne, “İnternette oğlumun çıplak fotoğrafını gördüğümde karnıma sancılar girdi. Bu iğrenç davranıştan dolayı çok öfkeliyim. Google kullanacağı görüntüleri ilk olarak gözden geçirmeli” dedi.

 

Rowlands, oğlunun çıplak fotoğrafının internette görülmesinden hiç hoşnut olmadığını, sadece sübyancıların bu tür bir şeyden hoşlanabileceğini söyledi. Kızgın anne, “Oğlum özel mülk içindeydi. Google insanlara özel mülkleri içindeyken resimlerinin çekilmesi konusunu danışmalı” diyerek tepki gösterdi.

 

Google, söz konusu olay için özür diledi ve Louis’in görüntülerini buzlayarak, sansürledi.

 

Şirketin kullandığı yazılım, araç plakalarını otomatik olarak buzluyor ancak insan vücutlarını tespit edemiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!