Gizli kalmış e-postalar ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Gizli kalmış e-postalar ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2008 11:51

Microsoft deşifre oldu: 1 yıldır sürekli olarak tartışılan Windows Vista'dan kendi yöneticileri bile şikayetçi...

Haberin Devamı

Yazılım devinin yöneticilerinden Mike Nash'ın bile Vista'nın uyum sorunu yüzünden epey canı yanmış. Amerika'da mahkemeden dolayı ortaya dökülen yazılım devi Microsoft'un gizli e-postalarına göre Microsoft'un kendi yöneticileri bile Windows Vista'yı düzgün şekilde çalıştırmak için oldukça fazla uğraş vermiş.

Geçen sene üretilmeye başlanan sözkonusu işletim sistemi, yazılım ve donanımlarla uyum problemi çekiyordu. Pek çok bilgisayar üreticisi, daha Vista'nın ilk çıktığı zamanlar Vista'yı tam olarak çalıştırmasalar bile ürünlerinin üzerine "Vista uyumludur" ibaresini koymuşlardı.

Vista'nın kusursuz çalışabilmesi için pek çok bilgisayarın ve bileşenin güncellenmesi gerekliydi. Ancak Vista piyasaya sürüldükten çok sonra bu sorunlar yok olmaya başladı. Mahkemede ortaya dökülen Microsoft'un gizli e-postaları da gösteriyor ki, aslında Vista'yla sorun yaşayan sadece şirketin müşteriler değil, aynı zamanda Microsoft çalışanları...

Haberin Devamı

Şirketin yöneticilerinden Steven Sinofsky de ev yazıcısını Vista altında çalıştırmakta oldukça zorlanmış. Snofsky yazdığı e-postada şöyle diyor: "Çok iyi bilgisayar sistemine sahip olduğuna inanan insanlar Vista altındayken donanımlarının yetersiz olduğunu göreceklerdir". Microsoft yöneticilerinden Jon Shirley ise, Epson yazıcısıyla Nikon tarayıcısının Vista altında problem çıkardığını dile getiriyor ve bu nedenle kendi sistemini Vista'ya terfi ettirmeyi düşünmüyor.

Bu e-postalardan da anlaşılacağı üzere, şirket yöneticileri kendi ürettikleri Vista ile problem yaşarlarken, son kullanıcılar yeni bir bilgisayar alırken "Vista uyumludur" ibaresini görüyorlar. Vista'nın kendini pazarlarken sunduğu en önemli özelliklerden Aero aslında yeni bir grafik arayüzü. Apple'ın MacOS X'ine benzese de, Aero nispeten eski model grafik kartlarıyla çalışmayabiliyor.

Microsoft'un sözcüsü Jack Evans'ın görüşü ise şöyle: "Bu e-postalar sayesinde çalışanlarımız durumun farkına vardı ve bundan sonra ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum".

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!