Gittigidiyor çeyrek rakamlarını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Gittigidiyor çeyrek rakamlarını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 11:29

Dünyanın önde gelen online alışveriş platformlarından eBay’in Türkiye iştiraki GittiGidiyor, 2015’in ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %55, Mart ayında ise %119 büyüdü. Üye kazanımında da geçen yıla göre %20 oranında bir artış gösterdi.

Haberin Devamı

GittiGidiyor Genel Müdürü Gülfem Toygar, “GittiGidiyor’un iş modeli, Türkiye’de sadece e-ticareti geliştirmek değil, girişimciliği de destekleyen bir pazaryeri modelidir. Bir ekosistem olarak biz, 15 yıldır Türkiye’nin her bölgesindeki satıcı ve alıcıları buluşturuyoruz.” dedi.

İndirilme sayısı 2,3 milyonu aşan iPad, iPhone, Android telefon, Android tablet uygulamaları ile GittiGidiyor'u satın alarak dünyanın gözünü diktiği Türkiye pazarına giriş yapan eBay de büyüme rakamlarını açıkladı. 2014 yılında şirketin toplam etkin ticaret hacmi önceki yıla göre %24 büyüyerek 255 milyar dolara ulaştı. Sınır ötesi ticaret hacminin, toplam etkin ticaret içerisindeki payı ise %24 ile 55,2 milyar dolar mertebesinde gerçekleşti. eBay’in mobil ticaret hacmi, toplamda 305 milyon üzerinde indirilme sayısı ile önceki yılın aynı dönemine göre %66 büyüdü ve 53,9 milyar dolara ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!