Gigabyte, Türkiye'de neler yapıyor?

Güncelleme Tarihi:

Gigabyte, Türkiyede neler yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 14:50

Dünyanın önde gelen donanım üreticilerinden biri olan Gigabyte, uzun süredir Türkiye'de de müşterilerine ulaşıyor. Şirketin Türkiye kanalındaki Pazarlama Müdürü Mert Yıldırım, şirketin son durumunu ve Türkiye'deki faaliyetlerini Hürriyet'e anlattı.

Haberin Devamı

Gigabyte olarak Türkiye'de neler yapıyorsunuz?

Şu an Türkiye ofisi olarak hangi ürünlerin pazarda satılacağı, bu ürünlerin tanıtım çalışmaları ve teknik destek kısımlarını kontrol edip gerekli çalışmaları yapmaktayız. Anakart, ekran kartı dahil ürün gamımızda pek çok donanım var ve bunları müşterilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. 

Gigabyte hangi ürünleriyle Türkiye pazarında?

Uzun yıllardır Gigabyte'ın anakart, ekran kartı, SSD, bellek, güç kaynağı, klavye, mouse, kulaklık, kasa, Mini PC gibi geniş yelpazede ürünleri bulunuyor. Ancak bununla da yetinmeyerek yakın gelecekte monitörlerimizi satışa sunmayı planlıyoruz. 

Ekran kartı pazarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Özellikle blockchain yüzünden epey rağbet görüyor kartlar. Sizin de satışlarınızda artış var mı?

Haberin Devamı

Ekran kartı tarafında özellikle Bitcoin ve Blockchain sayesinde bir dönem stokların eridiğini söyleyebiliriz. Gerçekten de yoğun talep oldu. Bu etkenleri çıkarırırsak oyun piyasasının tekrar popülerleşmesi ile birlikte yine ekran kartı satışlarımızda artışı görünüyor.

Eski popülaritesini kaybettiğini düşünüyor musunuz kripto paraların? Ekran kartı satışlarına da bu etki etti mi?

Kripto paralar son bir iki yıldır popüler durumda; elbette bu ekran kartı satışlarını da etkiliyor. Ancak onun öncesinde tüm işimiz kripto paralar üzerine olmadığı için o rüzgarın geçmesi bizi çok fazla etkilemedi diyebiliriz.

Türkiye'ye gelecek yeni ürünleriniz var mı?

Ekran kartı tarafında bildiğiniz üzere NVIDIA yeni GPU’sunu duyurdu ve RTX ürünlerini piyasaya sürdü. Ülkemizde de RTX serisi ürünlerimiz vakit kaybetmeden pazardaki yerini aldı. Anakart tarafında ise Z390 serisi ürünlerimiz bu çeyrekte aramıza katıldı. Bir de yeni monitörlerimiz gelecek, onu bekliyoruz.

Gelecek yıl Türkiye hedeflerinizde neler var?

Öncelikli hedefimiz özellikle ekran kartı, anakart pazarındaki yerimizi korumak ve iyi yönde geliştirmek. Ek olarak firmamızın bu yıl itibariyle pazara sunduğu tüm ürün yelpazesinde kullanıcılarımıza daha iyi bir hizmet kalitesi sunmak elbette.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!