General Mobile, Türkiye'de daha fazla büyüyecek!

Güncelleme Tarihi:

General Mobile, Türkiyede daha fazla büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 17:11

General Mobile son günlerde yaşanan siyasi olayların teknolojiyi etkilemesinden sebep Türkiye'de ki gücünü arttırma kararı aldı. İstanbul merkezli şirket, 100 milyon TL değerinde bir yatırıma imza atacak!

Haberin Devamı

ABD ile yaşanan problemlerden dolayı General Mobile Türkiye'deki hareketini arttırıyor. Şirket, açmayı planladığı yeni telefon fabrikasına tam 100 milyon TL'lik yatırım yaptığını açıkladı. Ar-Ge, operasyon, marka stratejisi gibi alanlarını Türkiye'den yöneten şirket, fabrikanın açılışıyla üretimi de burada yapmaya başlayacak.

General Mobile, Türkiyede daha fazla büyüyecek

Şu ana kadar 33 ülkede ürünlerini satan Türk şirket, 2018 sonunda bu rakamı 45'e çıkarmayı hedefliyor. Buna bağlı olarak telefon üretim miktarını da yüzde 75 oranında arttırmayı planlayan şirket, senelik 4,4 milyon üretim adetine ulaşmak istediğini belirtti.

General Mobile, Türkiyede daha fazla büyüyecek

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman; "Türkiye'nin uluslararası pazardaki yerini sağlamlaştırmasının tek yolu, öz kaynaklarıyla teknoloji geliştirmekten ve ihraç etmekten geçiyor. Bunun yaratacağı katma değer, Türkiye'nin gelişiminde önemli bir rol oynayacak. Türkiye’deki fabrikamızda 33 ülkeye de ihraç ettiğimiz tüm modellerimizin üretimini gerçekleştiriyoruz. Şu an yıllık üretim kapasitesi 2,5 milyon adet olan fabrikamızla hedefimiz, faaliyette olduğumuz ülke sayısını 2018 sonuna kadar 45’e çıkararak 4,4 milyon adet üretim yapmak olacak." açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!