Gears of War'un PC versiyonu bozuk çıktı

Güncelleme Tarihi:

Gears of Warun PC versiyonu bozuk çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 07:34

Xbox'ın en büyük hit'lerinden olan ve geçtiğimiz günlerde Windows 10'a çıkan oyun, satın alanları pişman etti.

Haberin Devamı

Konsol için optimize edilen oyunların PC'deki donanımların gücünü gördüğünde sarhoş olması artık alışıldık bir durum haline geldi. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Mortal Kombat X, Batman: Arkham Knight ve Just Cause 3'ün tamamı PC'ye çok ciddi problemler ile çıkarken, özellikle Batman: Arkham Knight'ın sorunları oyunun bir kaç aylığına piyasadan çekilmesine yol açtı. Neticede oyunun piyasaya çıkışının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen problemlerin bir bölümü halen çözülmüş değil.

Gears of Warun PC versiyonu bozuk çıktı

Oyundaki hata ekrana böyle yansıyor

İlk versiyonu Xbox ile beraber PC'ye de çıktıktan sonra tamamen Xbox'a özel bir seri haline gelen ve yıllar içinde efsaneleşen Gears of War serisi de nihayet PC'ye iniş yaptı, ancak bazı detaylar can sıkacak cinsten.

Haberin Devamı

Gelen ilk bilgilere göre oyunun çok ciddi bazı problemleri mevcut ve çoğu sistemde oyun hemen hemen oynanamayacak kadar kötü durumda. Bu sorunların en önemlisi de, ekran kartı ayırt etmeksizin yaşanan grafik bozulmaları. Üstelik öyle küçük sıkıntılardan bahsetmiyoruz, fotoğraf örneğinde de görebileceğiniz gibi görüntü tamamen bozulmuş durumda. 

Sadece Windows 10'da çalışan ve 4K çözünürlükte çalışmak için DirectX 12 destekli bir ekran kartına ihtiyaç duyan oyunun optimizasyonu konusunda da bazı sıkıntılar söz konusu. Durum o kadar kontrol dışı bir halde ki, daha eski bir ekran kartı olmasına rağmen Radeon R9 270'in performansı Radeon R9 380'den %75 daha iyi olabiliyor.

Aynı nesle baktığımızda ise, daha zayıf bir kart olan R9 Nano'nun performansı da R9 Fury gibi bir oyun canavarını geride bırakabiliyor. Aynı durum Nvidia kartlarında da mevcut.

Sadece 49 TL gibi bir fiyatla satışa çıkan ürünün sorunları öylesine büyük ki, gelmiş geçmiş en problemli PC sürümleri arasında yerini almaya hazır gibi gözüküyor. Bakalım oyunun yayıncısı Microsoft'tan nasıl bir hamle gelecek.

LEVEL tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!