Galaxy S6 ve Galaxy S7'de klavye sorunu

Güncelleme Tarihi:

Galaxy S6 ve Galaxy S7de klavye sorunu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 07:33

Bazı Galaxy S6 ve S7 kullanıcıları, Samsung'un klavye uygulamasıyla yazı yazarken garip bir sorun yaşıyor.

Haberin Devamı

Galaxy S6 ve S7 kullanıcıları, son birkaç gündür Samsung'un varsayılan sanal klavyesiyle ilgili bir sorun yaşadıklarını söylüyorlar.

Şikayetler, kesme işaretlerinin otomatik düzeltme işlevi tarafından tırnak işaretiyle değiştirildiği üzerinde yoğunlaşıyor. Üstelik "autocorrect" gibi bazı kelimelerin "aautocorret" ve "three"nin "ttree" gibi kelimelerle değiştirildiği anlaşılıyor. Otomatik değiştirme, otomatik boşluk bırakma, otomatik noktalama işareti ekleme gibi işlevlerin tümü kapalı olsa da, sorunun devam ettiği söyleniyor.

Bir kullanıcı, destek hattıyla iki kez görüştüğünü ve cihazına uzaktan ulaşıldığını, klavye ayarlarını sıfırlamayı denediğini ve sorunun halen devam ettiğini söylüyor. Bir başka kullanıcı ise aynı hatayı yaşadığını söylerken sorunu Google Keyboard giriş yöntemine geçerek aştığını iletiyor.

Haberin Devamı

chip.com.tr'nin haberine göre sorunun kaynağı şimdilik tam olarak bilinmiyor ancak az sayıda kullanıcıyı etkilediği belli. Siz de Samsung telefonunuzda benzer bir sorun yaşıyorsanız, Samsung sorunu düzeltene dek Google Keyboard gibi alternatif bir klavyeye göz atabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!