Fotoğrafları 100 yıl saklayacak

Güncelleme Tarihi:

Fotoğrafları 100 yıl saklayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2011 15:47

SanDisk, bugün uzun süreli veri saklamak için tasarlanmış yeni bir dijital içerik saklama ürünleri kategorisinin ilk ürünü SanDisk Memory Vault’u piyasaya sürdüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Tüketicilere görüntülerini güvenilir tek bir yerde saklama imkânı sunan dijital çağın en yeni fotoğraf albümü konsepti olan SanDisk Memory Vault  kolayca taşınabiliyor ve USB girişine bağlanabiliyor.

SanDisk Ürün Pazarlama Kıdemli Müdürü Tim Sutton: “SanDisk, hali hazırda kaliteli görüntü çekimi yapmayı sağlayan ürünler sunuyor. Biz de bu tecrübemizden faydalanarak yeni bir dijital içerik saklama ürünleri kategorisi yarattık. Memory Vault ebeveynlere kızlarının attığı ilk adımları gösteren fotoğraflarının yanında düğün videolarını saklamalarına ve bu görüntüleri nesiller boyu aktarmalarına olanak sağlıyor” dedi.

Bir milyon dolar alacaklarını bilseler de aile fotoğraflarını kaybetmek istemiyorlar

SanDisk, 28 Temmuz-1 Ağustos 2011 tarihleri arasında 18 yaş ve üstü 2,294 yetişkinin katılımıyla Harris Interactive tarafından SanDisk adına yürütülen anket sonuçlarını da açıkladı. Ankete göre, ABD’de yetişkinlerin yüzde 79’u dijital fotoğraflarını gelecek nesillere aktarmak istiyor. Kullanıcılar fotoğraflarına o kadar değer veriyor ki, ABD’de yetişkinlerin yüzde 64’ü aile fotoğraf koleksiyonunu bir milyon dolar karşılığında dahi kaybetmek istemiyor.

Hard disklerin içeriğinde hareket eden parçalar var ve CD’ler ise kolaylıkla çizilebiliyor. Bu nedenle SanDisk Memory Vault, değerli fotoğrafların uzun vadeli dayanıklılığını sağlıyor. Cihazda ayrıca, kişiye özel hafıza yönetim çözümü yaratmak amacıyla ileri ‘solid-state device’ (SSD) sürücüsü saklama ilgili tüm kilit elemanları bir araya getiren SanDisk’in Chronolock teknolojisi kullanıldı. SanDisk, uzun süre veri saklamanın etkilerini gözlemleyebilmek için, bunu canlandıran hızlandırılmış sıcaklık testlerini de gerçekleştirdi. Bu testler, tüketicilerin akıllarının bir köşesine, değerli fotoğraflarının ve videolarının 100 yıla kadar korunacağını yazmalarını sağladı.

Yangında kurtarılacak eşyaların başında aile fotoğrafları geliyor

Aile fotoğrafları, aile üyeleri veya evcil hayvanlardan sonra, ABD’de yetişkinlerin evde meydana gelen bir yangında kurtaracakları ilk kişisel eşyaları başında geliyor. Ancak, ABD’de yetişkinlerin yarısından fazlası önem verdikleri tüm aile fotoğraflarını bir dakika içerisinde toparlayamayacaklarını söylüyor.

İki farklı kapasitede tüm anılar garanti altında

8GB ve 16GB kapasitelerinde sunulan SanDisk Memory Vault, ayrıca binlerce görüntü ile saatler süren HD video görüntüsü saklayabiliyor. SanDisk Memory Vault ömür boyu sınırlı garantiye sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!