Fortnite 14 yaşındaki çocukla davalık oldu! Sebebi ise...

Güncelleme Tarihi:

Fortnite 14 yaşındaki çocukla davalık oldu Sebebi ise...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 11:03

Bütün oyunlardaki ortak problemlerden biride hileciler. Oyun yapımcıları hile koruma programları kullansa da bu programlar hilecilerin ortadan kaldırılmasına yeterli olmuyor. Hile yapan kullanıcılara genelde hesaplarını engelleyerek ceza verilse de bazen olaylar mahkemeye taşınabiliyor. Hileciler ile mücadeleyi mahkemeye taşıyan firmalardan biriside Fortnite’ın geliştirici Epic Game oldu.

Haberin Devamı

Son zamanlarda kullanıcı sayısını giderek artıran Fortnite, Battle Royale modunda hile yapıldığını tespit etti. Hile yapan oyuncuların hesaplarını kapatan Epic Games, oyuncuları mahkemeye de verdi. Mahkemeye verilen oyunculardan birinin 14 yaşında olduğu öğrenildi. Çocuğun yaşı nedeniyle mahkemenin detayları paylaşılmadı. Çocuğun annesi, konu ile ilgili görüşlerini bildirdi.

Epic Games’in oğlunu hile yaptığından dolayı mahkemeye vermesinin hata olduğunu söyleyen anne, oğlu yerine hileleri geliştiren ve internette yayınlayanların mahkemeye verilmesini dile getirdi. Annesi aynı zamanda oğlunun ismini, izin almadan paylaşan Epic Games’in yasaları çiğnediğini de dile getiriyor. Epic Games ise, tüm hilelerin oyun sözleşmesine aykırı olduğunu ve hileciler ile savaşı yargıya taşımaya devam edeceğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME!