Forcepoint dört yeni iş birimi üzerinde yükselecek

Güncelleme Tarihi:

Forcepoint dört yeni iş birimi üzerinde yükselecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 08:59

Uluslararası çapta 20 bini aşkın kuruma siber güvenlik alanında hizmet sunan Forcepoint, 2017 yılı itibariyle Bulut Güvenliği, Ağ Güvenliği, Veri-İç Tehdit Güvenliği ve Küresel Yönetimler olmak üzere dört ana iş kolu ile çalışmalarına devam edecek.

Haberin Devamı

Siber güvenlik alanında global bir lider olan Forcepoint, organizasyon yapısını dört ana iş kolu bazında yeniden şekillendirdiğini açıkladı. Şirketin yeni iş kolları olarak belirlenen Bulut Güvenliği, Ağ Güvenliği, Veri & İç Tehdit Güvenliği ve Küresel Yönetimler, her bir ürün portföyü bazında yeniliklere imza atacak ve şirketlerin güvenlik risklerini minimize etmelerinde, veriye kolay ve hızlı erişmelerinde ve gizli kurum bilgilerini saklamalarındaki rollerini güçlendirecek. Forcepoint iş kolları genel müdürler tarafından yönetilecek ve tüm birimler Forcepoint CEO’su Matt Moynahan’a bağlı olacak.

Şirketin yeni yapılanmasının siber güvenlik alanındaki değişen dinamiklerle paralel olduğuna değinen Moynahan, “Forcepoint, müşterilerinin siber güvenliği yeniden ele almalarını sağlayan dönüştürücü bir şirket. Böylece kişilerin ve kurumların başta entelektüel sermayeleri olmak üzere tüm kritik iş verileri ile ilişkilerini değiştiriyoruz. Yeni yapılanmamızla birlikte bu alanlardaki yenilikçi çalışmalarımıza ivme kazandıracağız. Bu sayede müşterilerimize yakın gelecekte ihtiyaçları olacak hizmetleri ve yenilikleri kolaylıkla sunacağımıza eminim” dedi.

Forcepoint yeni oluşturduğu dört iş birimi ile kapsamlı, esnek ve ölçülebilir çözümlerini entegre ve iş odaklı bir şekilde sunmaya hazırlanıyor. Böylece yaratacağı yeni inovasyonlarla müşterilerinin siber güvenlik ihtiyaçlarını bugün ve gelecekte uçtan uca sağlamayı hedefliyor.

Forcepoint Bulut Güvenliği, Forcepoint Web Security ve Forcepoint Email Security ürünleriyle e-posta ve web güvenliğinde bulut, hibrit ve kurum içi çözümler sağlıyor. 8 Şubat 2017 tarihinde şirketin satın aldığı buluta erişim güvenlik aracısı (CASB) Skyfence ile Forcepoint Bulut Güvenliği iş biriminin daha güçlü ve kapsamlı hizmetler sunması hedefleniyor. İş biriminin yönetimini ise daha önce Forcepoint Güvenlik Laboratuvarları ve Forcepoint Tehdit Güvenliği ekiplerini yöneten Kris Lamb üstleniyor.

Ağ Güvenliği, Forcepoint NGFW başta olmak üzere Forcepoint’in yeni nesil firewall hizmetlerini sunuyor. İş biriminin başında ise son 7 yıldır NGFW ekiplerini yöneten Antti Reijonen yer alıyor.

Veri & İç Tehdit Güvenliği, Forcepoint’in veri kayıp önleme ve iç tehdit güvenliği çalışmalarını yönetiyor. Bu alanda Forcepoint DLP ve Forcepoint Insider Threat ürünlerini sunan iş birimi, daha önce şirketin ürün yönetiminden sorumlu Heath Thompson liderliğinde hizmet veriyor. Thompson, aynı zamanda Forcepoint Ürün Konseyi’nin de liderliğini üstleniyor. Forcepoint Ürün Konseyi, şirketin dünya çapında baş teknoloji yöneticileri ve mühendislerinden oluşan bir ekiple Forcepoint’in inovasyon ve yeni ürün kabiliyetlerini artırmak üzere çalışıyor.

Küresel Yönetimler, kilit yerel ve uluslararası pazarlara başta etki alanları arası (cross domain) ve iç tehdit çözümleri olmak üzere savunma ve güvenlik teknolojileri sağlıyor. İş biriminin ürünleri arasında Forcepoint Hight Speed Guard ve Forcepoint Insider Threat bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!