"Firefox kullanmayın tehlikedesiniz"

Güncelleme Tarihi:

Firefox kullanmayın tehlikedesiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2010 11:58

Internet Explorer'ın ardından en çok tercih edilen web tarayıcısı olan Mozilla Firefox'ta güvenlik açığı tespit edildi. Alman hükümeti de Firefox'taki bu açığa dikkat çekerek kullanıcılarından Firefox'tan uzak durmalarını istedi. Mozilla da bu uyarının ardından ay sonunda yayınlayacağı güncellemeyi hemen kullanıcılara sundu.

Haberin Devamı

Microsoft'un popüler web tarayıcısı Internet Explorer'ın ardından kullanıcıların ikinci tercihi olan Mozilla Firefox'ta ciddi bir güvenlik açığı tespit edildi. Mozilla'dan yapılan açıklamada son sürüm Firefox'ta kritik bir açık bulunduğu belirtilirken, Mart ayının 30'unda yeni bir güncelleştirmenin yayınlanacağı duyurulmuştu.

Ancak bu açıklamayla birlikte Alman Bilgi Güvenliği Federal Ofisi'ne bağlı BürgerCERT, Firefox'ta görülen açığın kullanıcılar için ciddi bir tehdit olduğunu belirterek, güncellemenin yayınlanacağı 30 Mart tarihine kadar vatandaşlarından Firefox'tan uzak durmalarını istedi. Bu açıklamanın ardından ise Mozilla, Firefox 3.6.2 sürümünü apar topar çıkarttı.

Normalde 30 Mart denilirken, bugün kullanıcılar tarayıcılarını bu sürüme güncelleyebiliyor.

Haberin Devamı

Firefox 3.6.2'nin en büyük artısı, kiritk güvenlik açığını kapatması. Mümkün olan en kısa sürede Firefox kullanıcılarının güncelleme yapması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZI RENKLENDİRECEK 192 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!