Firefox 7 ne kadar hızlı

Güncelleme Tarihi:

Firefox 7 ne kadar hızlı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 09:42

Firefox 7'nin beta sürümü resmen yayınlandı. Peki tarayıcıda hangi yenilikler var?

Haberin Devamı

Firefox 7'nin beta sürümü Mozilla tarafından geçtiğimiz hafta yayınlandı. İlk beta sürümünün getirdiği yenilikler arasında en dikkat çeken, tarayıcının Mozilla'ya göre Firefox 4 ve 6'dan yüzde 50 daha az bellek kullanması. Bu bellek tasarrufu ise bir süredir üzerinde çalışılan "MemShrink" projesinin bir ürünü. MemShrink ile sekmeler kapatıldığında belleğin geri sağlanmasına engel olan bug'ların ortadan kaldırılması hedefleniyordu.

MemShrink'in başındaki Mozilla mühendisi Nicholas Nethercote, Firefox'un genel olarak yüzde 20 ve yüzde 30 daha az bellek kullandığını, bazen bu oranın yüzde 50'lere çıktığını söylüyor. Nethercote'a göre bu bellek değişiklikleri sayesinde Firefox 7, önceki sürümlere göre daha hızlı.

Firefox 7'de dikkate değer diğer yenilikler ise Windows PC'lerinde HTML5 Canvas tabanlı animasyonların daha hızlı işlenmesi, parola ve yer imlerinin daha hızlı eşitlenmesi var.

Tarayıcının bir sonraki sürümü Firefox 8 ise bellek ile ilgili ek onarımlarla gelecek ve çok büyük web sitelerinde bellek kullanımını azaltacak.

Her altı haftada bir yeni Firefox yayınlayan Mozilla'nın Firefox 7'nin final sürümünü 27 Eylül'de yayınlanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!