Final Fantasy serisinin cep telefonu atağı

Güncelleme Tarihi:

Final Fantasy serisinin cep telefonu atağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 11:24

Tarihin en uzun soluklu oyun serilerinden Final Fantasy'nin iki oyunu birden, bir hafta içinde cep telefonlarına çıktı.

Haberin Devamı

Smartphone tabirinin günlük hayatın içinde yerini sağlamlaştırmasıyla beraber, bir zamanlar toplu taşıma araçlarında oynayacağımızı düşünemeyeceğimiz oyunlar da telefonlarımız için piyasaya çıkmaya başladı bilindiği gibi.

Final Fantasy serisinin cep telefonu atağı


Bunların arasında derin macera oyunları, yeteneğinizi sonuna kadar zorlayan aksiyon oyunları veya bilgisayardaki türevlerinden geri kalmayan yarış oyunları olduğı gibi, Final Fantasy gibi efsaneler de var.

Final Fantasy'nin 15 yıl kadar önce PsOne'a çıkan ve o zamanlarda konsolun son günlerini yaşaması sebebiyle çoğu kişinin oynayamadığı oyunu Final Fantasy IX, geçtiğimiz hafta mobil cihazlara çıktı ve yakında da Steam üzerinden bilgisayar oyuncuları ile buluşacak.

Final Fantasy serisinin cep telefonu atağı


Elbette aradan geçen 15 senenin ardından FFIX grafiksel olarak makyajlanmış ve günümüz oyuncuların alışkanlıklarına uygun şekilde, oyun mekanikleri açısından da yenilenmiş durumda.

Haberin Devamı

Diğer oyun ise geçtiğimiz günlerde konsolların ardından PC için de piyasaya çıkan Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Spin off olarak tabir edebileceğimiz oyun da bugün mobil platformlara çıktı, ancak şimdilik sadece Japonya'da! LR: FFXIII bedava olarak indirilebiliyor ancak sadece 30 dakikalık bir oynama süresi sunuyor sizlere, sonrasında ise 19$ ödemeniz gerekiyor ki bu Steam sürümü ile aynı fiyat.

Square Enix'ten Lightning Returns: Final Fantasy XIII'ün batıda piyasaya çıkıp çıkmayacağı konusunda bir açıklama gelmiş değil.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!