Facebook'un yatırımcısından Türkiye'ye mesaj

Güncelleme Tarihi:

Facebookun yatırımcısından Türkiyeye mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 11:02

İnternet ve teknoloji odaklı Nubridge Venture şirketinin dünyanın en büyük internet yatırımcısı şirket temsilcilerini Türkiye'ye davet ederek Türk internet pazarındaki şirketlerle biraraya getirdi.

Haberin Devamı

İnternet ve teknoloji odaklı Nubridge Venture şirketinin dünyanın en büyük internet yatırımcısı şirket temsilcilerini Türkiye'ye davet ederek Türk internet pazarındaki şirketlerle biraraya getirdi.

Radisson SAS Otel'de yapılan toplantıda Türk internet pazarında yer alan şirketler, yabancı yatırımcılara kendini tanıttı.

Toplantıda 14 yatırımcı yabancı kuruluşun CEO düzeyindeki temsilcileri ile Türkiye'den ise 26 şirketin temsilcisi hazır bulundu.

YABANCI YATIRIMCILAR GİRİŞİMCİLERLE ÇALIŞMAK İSTİYOR

Aralarında hepsiburada.com, yemeksepeti.com, Doğan Online gibi şirketlerin CEO düzeyindeki temsilcilerinin sunum yaptığı toplantıda Türk firmalar ile yabancı firmalar biraraya geldi.Yapılan sunumların ardından yabancı yatırımcılar Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin dünyanın yaşadığı erkonomik krizde neden Türkiye'yi bir yatırım üssü olarak seçtikleri sorusuna yanıt veren Çin'de yatırımlar yapan Ventech firmasından Alain Caffi, "Tabii ki bir durgunluk var ama innovasyon alanında bu durgunluğu yaşamıyoruz. Bizim portföyümüz bu durgunluktan çok da fazla etkilenmedi; fon yaratmaya devam edeceğiz " dedi.

Haberin Devamı

Big Bang Ventures şirketinin temsilcisi Barend Van den Brande ise "Bizi heyecanlandıran Türkiye'nin genç, dinamik bir nüfusa sahip olması. Türkiye sosyal medya alanında ilk 3 sırada yer alıyor. Türkiye'nin yeri diğer ülkelerle kıyaslandığında çok daha dinamik bir yere sahip" dedi. Almanya merkezli Acton Capital Partners şirketinin temsilcisi Jan- Gisbert Schultze de " Türkiye'ye gözlerimizi çevirmiş olmamızın nedeni budur. Sermaye zorluğu var bunun için buradayız" diye konuştu. Endevourvision şirketinden Bernard Vogel ise " Bizim genel kurallarımız yok. Farklı şirketlerin farklı yatırım boyutları vardır. Orada bir fırsat görüyorsak, yatırım için belirlediğimiz bir limit yok" dedi. Index Ventures şirketinden Shardul Shah da, " Yatırım felsefemiz girşimcilerle çalışmak. Türkiye'ye geldiğimden beri çok canlı, çok dinamik bir yatırımcı olduğunu gördüm " şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

FACEBOOK'UN ORTAĞINDAN MESAJ

Facebook'un yatırımcı şirketi Accel'in ortaklarından Harry Nelis ise Türkiye'de yenilikçi şirketlerle çalışmak istediklerini söyledi.

Yatırım miktarını belirlemediklerini kaydeden Nelis, Türkiye'de internet üzerinden oynanan oyunların oldukça popüler olduğunu ve bu konuda çalışmak istediklerini kaydetti. Nelis, İstanbul'da bir ofis açmayı planlayıp planlamadıkları ile ilgili bir soruya ise, " İstanbul'da bir ofis açma planımız yok. Yerli ortaklarla yatırım yapıyoruz. Bütün yatırımları ise, Londra'daki ofisimizden yürütüyoruz. Ama eş yatırıma da açığız " diye cevap verdi. Online oyuna mı yoksa şirketlere mi yatırım yapılacağı yönündeki bir soruya ise Nelis, " Türkiye internet oyunu konusunda oldukça büyük bir potansiyele sahip. Online oyunlara yatırım yapmayı düşünüyoruz. Türkiye diğer ülkelere açık ara fark atmış durumda. Türkiye'de internet oyunu konusunda çalışan girişimcilerle de çalışmayı düşünebiliriz . Neden olmasın ? " şeklinde cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!