Facebook'un beğen tuşu değişti

Güncelleme Tarihi:

Facebookun beğen tuşu değişti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 21:37

Sosyal medya devi Facebook'un uzun süredir konuşulan 'beğen' butonundaki değişiklik bu akşam saatlerinde gerçekleşti. Bakın Facebook'un yeni beğen 'buton'ları nasıl görünüyor?

Haberin Devamı

Facebook'un özellikle olumsuz durumların paylaşılması (ölüm, hastalık vb.) durumunda kullanıcıların mecburen bu tip içerikleri beğenmesinin önüne geçmek için yeni 'beğen' butonlarını devreye soktu.

Facebookun beğen tuşu değişti

Geçtiğimiz Ekim ayından bu yana bazı bölgelerde test edilen Reactions ile birlikte, alıştığımız "beğen" tuşunun yanı sıra farklı tepki özellikleri de servise eklendi. Bundan böyle bir gönderiyi beğenmenin yanı sıra sevgi, gülme, şaşırma, üzüntü ve kızgınlığı ifadeleyen emojileri de kullanabileceğiz.

İlk olarak İrlanda ve İspanya'da test edilen bu özellik bugünden itibaren tüm Facebook kullanıcıları tarafından ulaşabiir hale geldi.

Haberin Devamı

Facebook'taki bu yeni simgelerin oluşumunda sosyologların da yardımı oldu.

Yeni özelliği kullanmak için ise telefonlarda 'like' veya 'beğen' butonu üzerinde parmağınızı basılı tutmanız yeterli; bilgisayarda ise fare imlecini 'beğen' butonunun üzerine getirip beklemeniz gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!