Facebook'ta soyguna dikkat

Güncelleme Tarihi:

Facebookta soyguna dikkat
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 02, 2009 14:26

Eğer sıkı bir Facebook üyesiyseniz bu uyarıya mutlaka kulak vermelisiniz: İşte Facebook'taki tehlike...

Haberin Devamı

Ä°nternet herkesin olduÄŸu gibi, dolandırıcıların da iÅŸini kolaylaÅŸtırıyor. Her geçen gün daha yaratıcı hale gelen sanal dolandırıcılar ÅŸimdiye kadar pek çok kiÅŸiyi maÄŸdur ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Son olarak ise Facebook'un 300 milyonu aÅŸan üye sayısı dikkatlerini çekmeyi baÅŸardı. Dolandırıcılar için Facebook tam anlamıyla bir maden çünkü eÄŸer bir Facebook kullanıcısının siteye giriÅŸ bilgilerini elde edebilirlerse, o kiÅŸi hakkında baÅŸka hiçbir yerde bulamayacakları kadar detaylı bilgilere eriÅŸme ÅŸansına sahip oluyorlar. Â

Bu bilgilerin arasında yer alan doğum tarihi gibi bilgileri kullanarak ise kimlik hırsızlığı gibi suçların gerçekleşmesi kolaylaşıyor. Ama yeni yöntem bu kadar karmaşık değil. Dolandırıcıların son yöntemi arkadaş listeleri üzerinden "basit bir biçimde" para sızdırmak.

Haberin Devamı

Ama son dönemlerde Facebook üzerinde çok daha "basit" bir dolandırıcılık yönteminin kol gezdiği biliniyor. Dolandırıcıların yeni gözdesi, kişilerin arkadaşlarını kullanmak.

Son zamanlarda artan bir yöntemle dolandırıcılar, şifresini ele geçirdikleri kişilerin Facebook arkadaşlarından "borç" para istiyorlar, yani bir anlamda kişinin bilgilerini değil, arkadaşlıklarını kullanarak zengin olmaya çalışıyorlar. En sık başvurulan yöntem ise kullanıcıların arkadaşlarından Western Union üzerinden para transferi istemesi. Bu yöntemin giderek artması Facebook'u da kullanıcılarını uyarmak zorunda bıraktı. Facebook, bu tip isteklerle karşılaştığınızda konuyu incelemenizi ve şüphelendiğiniz taktirde site yöneticilerini haberdar etmenizi tavsiye ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZI RENKLENDİRECEK YÜZLERCE DUVAR KAĞIDI



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!