Facebook'ta otomatik oynayan videoları durdurma

Güncelleme Tarihi:

Facebookta otomatik oynayan videoları durdurma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 09:21

Bazı kullanıcıların canını sıkan, kotanızı siz fark etmeden tüketebilen otomatik video oynatma işlevi nasıl kapatılır?

Haberin Devamı

Facebook, bir süre önce sunduğu özellik sayesinde haber kaynağınızdaki videoları otomatik olarak oynatıyor. Ancak her videonun siz dokunmadan veya tıklamadan oynatılması, özellikle mobil veri paketinizi hızla tüketebilir.

Neyse ki videoların otomatik başlamasını hem PC’de, hem de mobil cihazınızda kapatmanın yolu var. PC’nizde Facebook videolarının otomatik başlamasını kapatmak için sağ üstteki menüden Ayarlar’ı açın ve sol sütundan “Videolar”a tıklayın. Son olarak açılan ekranda “Videoları Otomatik Oynat” seçeneğini “Kapalı” durumuna getirin.

Bu ayar, yalnızca web tarayıcısından Facebook’a girdiğinizde etkili olacaktır. Videoların telefonunuzda veya tabletinizde otomatik olarak oynatılmasını engellemek için Android’de “Uygulama Ayarları”nı açın ve “Genel Ayarlar” seçeneği altından “Otomatik Video Oynatımı” seçeneğini kapatın. iOS’ta ise Facebook uygulamasının sağ alt kısmındaki “Diğerleri” seçeneğine, ardından “Videolar ve Fotoğraflar” seçeneğine dokunun. Son olarak “Otomatik oynat” seçeneğini kapalı konuma getirin.

Wi-Fi üzerinden veri tüketmek konusunda sıkıntınız yoksa, videoların yalnızca Wi-Fi bağlantısında otomatik oynatılmasını da sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: EN YARATICI 25 FACEBOOK KAPAK FOTOĞRAFI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!