Facebook'ta kimse reklamlardan kaçamayacak

Güncelleme Tarihi:

Facebookta kimse reklamlardan kaçamayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 11:37

Facebook, bünyesinde barındırdığı reklamların gösterilmesine büyük önem veriyor. Bu nedenle artık ad-block yani reklam engelleyici yazılım kullananlara da reklam gösterecek!

Haberin Devamı

Reklamların masaüstü sürüme yüklenme biçiminde değişikliğe gidildiğini açıklayan şirket, böylece ad-block yazılımlarının reklamı algılayabilmesini zorlaştıracak.

"Facebook reklam destekli bir yer. Reklamlar Facebook deneyiminin bir parçası, sonradan gelişi güzel eklenmiş bir şey değil" açıklamasını yapan Facebook Reklam ve İş Platformu Başkan Yardımcısı Andrew  Bosworth, bu konuda ne kadar net olduklarını belirtti.

Son dönemde reklam engelleyen "ad-block" yazılımları ciddi bir kullanım oranına sahip. Sadece ABD'de internet kullanıcılarının %26'sı ad-block kullanıyor. 
Ad-Block şirketlerine para vermiyoruz.

Bugüne kadar hiçbir ad-block firmasına filtreye takılmamak için para ödemediklerini söyleyen Bosworth, "Bu bizim içinde olmak istediğimiz bir durum değil" diyor.

Shiftdelete.net'in haberine göre yakın dönemde Facebook masaüstü kullanıcıları ad-block sahibi olsa bile reklam görmekten kaçamayacak.

Bakalım bu durum şirketin 1.7 milyar aktif kullanıcı sayısında bir değişikliğe neden olacak mı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!