Facebook kullanıcı adı nasıl değiştirilir?

Güncelleme Tarihi:

Facebook kullanıcı adı nasıl değiştirilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 08:11

Facebook'ta 1.5 milyarın üzerinde kullanıcı olduğundan sosyal medya sitesi üzerinden kullanıcıların dilediği kullanıcı adıyla hesap açabilmesi oldukça güç. Peki kullanıcı adı nasıl değiştirilir?

Haberin Devamı

Facebook'ta kullanıcı adı değiştirmek aslında oldukça kolay bir işlem; ancak pek çok kullanıcı bunu yapabileceğinin farkında değil ve ilk aldığı kullanıcı adını kullanmaya devam ediyor. Bazı kullanıcı adları saçma şekilde oluşturulduğundan kullanıcılar zaman içinde bundan rahatsızlık duyabiliyor ve yeni bir kullanıcı adına sahip olmak isteyebiliyor. Peki böyle bir durumla karşılaşan kullanıcı ne yapmalı? Facebook'ta hangi ayarı değiştirerek yeni bir kullanıcı adı alabilirsiniz?

Aslında bunu yapmak az önce söylediğimiz gibi son derece basit. Öncelikle Facebook'ta mavi çubuğun hemen en sağında bulunan aşağı gösteren ok tuşuna basın. Ardından Ayarlar'a girip Genel Hesap Ayarları altını görmeniz gerekiyor. Daha sonra sağ sütunda kullanıcı kısmından bu değişikliği yapabiliyorsunuz. Eğer isim soy isim olarak yaygın bir kullanım söz konusuysa istediğiniz kullanıcı adını alabilmeniz zor; o nedenle farklı kombinasyonlar geliştirmenizde yarar var.

Facebook kullanıcı adı nasıl değiştirilir


Facebook'un kullanıcı adı oluşturmada getirdiği kurallar ise şöyle;

Haberin Devamı
Sayfanız veya profiliniz için özel bir kullanıcı adı oluştururken hatırlamanız gereken bazı noktalar şunlardır:

*Sayfanız veya profiliniz için tek bir kullanıcı adınız olabilir ve başka birisinin zaten kullanmakta olduğu bir kullanıcı adını alamazsınız.

**Kullanıcı adlarında yalnızca alfasayısal karakterler (A-Z, 0-9) ve noktalar (".") bulunabilir. Genel ifadeler veya uzantılar (.com, .net) bulunamaz.

***Kullanıcı adlarının en az 5 karakter uzunluğunda olması gerekir.

****Noktalar (".") ve büyük harf kullanımı farklı kullanıcı adları oluşturmak için kullanılamaz. Örneğin, karamurat55, Kara.Murat55 ve kara.murat.55 kullanıcı adlarının tümü aynı kullanıcı adı olarak kabul edilir.

*****Kullanıcı adınızın, Facebook'un Hak ve Sorumluluklar Bildirimi'ne uygun olması gerekir.

Bir Sayfanın kullanıcı adını oluşturmak veya değiştirmek için yönetici olmanız gerektiğini unutmayın. Yeni bir sayfa oluşturuyorsanız, Sayfanızın kullanıcı adını hemen oluşturamayabilirsiniz ve Sayfanızın kullanıcı adı aktif olmaması sebebiyle kaldırılabilir.

BAKMADAN GEÇME!