Evlere 1 Gigabit hızında internet geliyor

Güncelleme Tarihi:

Evlere 1 Gigabit hızında internet geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 15:08

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Superonline'ın dünyada ilk beşe giren bir hızı, evlere saniyede 1000 megabitlik (MB) internet hızını sunduğunu belirterek, son 3 yılda Turkcell Superonline için 1,4 milyar TL fiber altyapı yatırımı yaptıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Ciliv, Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yeni dünyada mobilite ve internetin önem kazanacağını hem mobil tarafta hem de sabit hatlarda internetin önemli olduğunun hep farkında olduklarını kaydetti. Sabit hatlarda fibere çok yatırım yaptıklarını vurgulayan Ciliv, bunun sonucunda fiber internetin önünün açık olduğuna inandıklarını söyledi.

Ciliv, Turkcell'in 18 sene boyunca hep sesle ilgili olduğunu, burada büyük başarı yakaladığını ve dünyanın kendi alanındaki liderlerinden, Türkiye'nin de en büyük şirketlerinden biri olduğunu dile getirdi. Ciliv, 3G'nin gelmesi ve mobil internetin yayılmasında kritik rol oynayacağı için artık yeni bir dünyanın başladığını, bu dünyada artık ses ile mobil ve fiber internetin önem kazanacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Yaptıkları 5 yıllık stratejik planda, ses işinin bulundukları 9 ülkede devam edeceğini, ama en çok büyümesini bekledikleri alanların mobil ve fiber internet ile toplam telekom çözümleri olduğunu anlatan Ciliv, toplam telekom çözümlerinden kastettiklerinin, özellikle kurumsal alanda müşterilerine birleşik ve sabit hatlarda telekom iletişim servisleri çözümlerini iletmek olduğunu söyledi. Ciliv, bunun için kurumsaldaki satış ekiplerini güçlendirdiklerini dile getirdi.

Ciliv, bu ekiplerin kurumsalda sadece mobil servisleri satmadıklarını, aynı zamanda sabit superonline servislerini de sattıklarını, o yüzden toplam telekom çözümlerinin Turkcell'in kurumsal pazardaki büyümesine çok önemli bir adım olduğunu belirterek, Grup şirketlerinin katkısının da önemli olduğunu, Superonline'ın da son 2 senedir hem satışlarındaki büyüme hem karlılığındaki artışla grubun sonuçlarına ciddi katkıda bulunduğunu kaydetti. Ciliv, şunları ifade etti:

“Son 3 yılda Turkcell Superonline firmasına 1,4 milyar TL yatırım yaptık. Bu fiber altyapı yatırımıydı. Türkiye'nin dört bir tarafına ulaşıyor, 8 noktadan yurt dışına çıkış var ve Regional Table Network bağlantısını da oluşturduk. Türkiye'den başlıyor, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan'dan BAE'ye ulaşan Avrupa'yı Asya'ya bağlayan bir hat kuruldu. Bu hat sayesinde Akdeniz'den geçen internet hattı tekrar Anadolu'dan İpekyolu'ndan geçer hale geldi. 28 bin kilometreye yakın fiber altyapımız olacak 2011 yılı sonunda. Şu anda 25 bin kilometre civarındayız. 10 şehirde evlere de fiber interneti sunabiliyoruz. Bu şehirlerin sayısını önümüzdeki yıllarda artıracağız."

Haberin Devamı

Fiber interneti sunabildikleri illerin İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, İzmir, Antalya, Mersin, Adana, Gaziantep ve Samsun olduğuna işaret eden Ciliv, bazı belediyelerin bu işi kucakladığını, bazılarının biraz ağırdan aldığını söyledi.

Ciliv, "10 ilde ulaşılacak hane sayısı bu sene sonunda 1 milyona çıkacak. Şu anda 680 bin haneye ulaşabiliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırmayı planlıyoruz, şunu da belirteyim, Türkiye'de 17 milyon hane var. Daha gidecek, ulaşılacak hanelere açısından epey mesafe var" diye konuştu.

SUPERONLİNE TURKCELL MARKASININ ALTINA GİRDİ

Süreyya Ciliv, duyurmak istedikleri bir önemli mesajın da Süperonline'ın Turkcell ana markasının altında toplanması olduğunu belirterek,”Turkcell Superonline markasıyla bu hizmetimizi tanıtıyor olacağız. Stratejik bir karar aldık pazarlama açısından. Turkcell'de ana markayı daha büyütmek ve servislerimizi bu ana markanın altında toplama stratejisini uyguluyoruz. Yaptığımız bütün yatırımlar Turkcell markasını güçlendirsin ve bütün şirketlerimiz Turkcell markasının gücünü kullansın istiyoruz. 33 milyon müşterisiyle Turkcell'in bir kalite çıtası var şirketlerimizi o çıtaya çekmek ve müşterilerimize o güveni vermek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Turkcell Superonline'ın bir ilki daha yaptığını vurgulayan Ciliv, şunları söyledi:

“Turkcell Superonline dünyada ilk 5'e giren bir hızı, 1000 MB saniyede hızı evlere verme hizmetini sunuyor. Arzu eden müşterilerimiz, fiyatı biraz yüksek ama 1000 MB'i de evine alabilir. Dünyada ilk 5 içinde diyoruz, Japonya, Hong Kong'un ardından biz de evlere 1000 MB internet sunabilen konuma geliyoruz. Bu da Türkiye için önemli bir gelişme. Artık teknolojide, mobil iletişim konusunda olsun, fiber internet konusunda olsun Türkiye dünyanın lider ülkeleri arasına girdi.

Bu Türkiye'nin potansiyelini yakalaması açısından çok önemli bir fırsat, aynı zamanda şirketlerin bu teknolojileri kullanarak işlerinde farklılaşması global rekabette daha güçlü olmaları açısından da daha büyük bir avantaj. Hem karada hem de havada en hızlı internet Turkcell grubunda. Artık gençlerimiz, yazılımcılarımız bu 1000 MB'lik ortam için yazılım geliştiriyor olacaklar. Bu çok heyecan verici, göreceksiniz 5-10 yılda Türkiye'de yazılım sektörü bu platform üstünde hızla gelişmeye, uçmaya başlayacak. Yazılımcılarımız 1000 MB geleceğin altyapısı için uygulamalar yazılımlar geliştiriyor olacaklar.”

Haberin Devamı

ÜÇ AYLIK 499 LİRA

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan da 1000 MB paketin fiyatının 3 ay süreyle 499 TL olacağını, bu sürenin ardından fiyatın 999 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Erkan, dijital şehir için belediyelere teklifte bulunduklarını, Gaziantep gibi bazı kentlerde belediye şirketlerinin kendi içinde entegrasyonu ve halka çeşitli hizmetlerin sunulması anlamında bunu yaptıklarını anlatarak, yerel yönetimlerin bu çalışmaların faydalarına inanması ve destek vermesinin önemine işaret etti. Erkan, “Dijital şehirleşmek isteyen bizimle bir araya gelebilir” dedi.

Süreyya Ciliv, ABD'de Google'un 1000 MB internet bağlantı hızını sunacağı bir şehir seçtiğini belirterek, Turkcell'in ise Türkiye'de 10 şehir seçtiğini, buna dikkati çekmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

ONLARI ORJİNALİNDEN AYIRMAK ÇOK ZOR: İŞTE SAHTE TELEFONLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!