En iyi 100 icattan biri oldu

Güncelleme Tarihi:

En iyi 100 icattan biri oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 12:13

Sony'nin fotoğraf makinası NEX-5, 2010’un ‘En İyi 100 İcadı’ndan biri seçildi.

Haberin Devamı

Stuff Gadget 2010’da “Yılın Fotoğraf Makinesi” olarak ödüllendirilen Sony NEX-5, şimdi de, 75 yıldır yayınlanan ünlü tüketici teknoloji dergisi Popular Science tarafından “Yılın En İyi 100 İcadı”ndan biri olarak seçildi. Dünyanın en küçük ve en hafif değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makinesi olarak öne çıkan NEX-5, DSLR çekim kalitesini kompakt boyutta sunmasıyla son dönemde Sony’nin teknoloji ve tasarımda imza attığı en önemli gelişmelerden biri oldu ve sektörde açık ara liderliğe oturmasını da sağladı.

Sony, pek çok farklı ve saygın kuruluş tarafından çeşitli kategorilerdeki ürünleri ile layık görüldüğü ödüller ile 2010 yılına damgasını vurmaya devam ediyor. Bu defa Sony, profesyonel çekim kalitesini cebe sığdırdığı NEX-5 ile Popular Science Dergisi tarafından “Yılın En İyi 100 İcadı”ndan biri olarak seçildi. Üstün resim kalitesi ve hızlı çekim tepkileri sunan, kompakt ve kullanımı son derece kolay olan NEX-5, değiştirilebilir lens özelliğinin sunduğu konfor ile DSLR-kalitesinde çekim yapabiliyor.
 
Geleneksel DSLR modellerinin aksine, ‘aynasız’ yapısı ile NEX-5’in kamera kalınlığı, sadece 24.2mm’ye; özetle olabilecek en ince noktaya kadar iniyor. Oldukça hafif magnezyum gövdesi zarafetine zarafet katarken, aynı zamanda NEX-5’i dünyanın en küçük ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi yapıyor. 3D özellikli Sweep Panorama çekim özelliğine de sahip olan NEX-5, bu kategoride de ilk olma unvanını kimseye bırakmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!