En çok onlar yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

En çok onlar yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 15:04

Dünyanın en çok engellenen web siteleri açıklandı. Ancak şaşırmayın; listenin tepesinde YouTube yok.

Haberin Devamı

OpenDNS'in hizmetlerinden biri de iş yerleri için istenmeyen web sitelerine girişi kısıtlama. Site son zamanlarda yayınladığı bir raporda ise 2010'da en çok engellenen ve en çok izin verilen siteleri açıkladı.

Kara listeye en çok eklenen sitelerde başı Facebook çekiyor. OpenDNS iş üyelerinin yaklaşık yüzde 23'ü, çalışanlarına Facebook'u engellemiş. Bunun yanında Facebook 'beyaz listeye', yani izin listesine en çok eklenen ikinci site.

İş yerleri tarafından engellenen sitelerde Facebook'u yüzde 13 ile Myspace ve yaklaşık yüzde 12 ile YouTube takip ediyor. YouTube'un engellenmesi şüphesiz bant genişliğini korumak adına yapılan bir sınırlama. Güldürücü bir videonun ofis içerisinde yayıldığını düşünün, bu önemli derecede bir veri aktarımı gerektirecek ve bağlantıyı sınırlarına dayayabilecektir.

Haberin Devamı

Engellenen kategoriler arasında aslında pek de sürpriz yok: Pornografik siteler listede başı çekerken cinsellik ve anlamsız siteler onları takip ediyor. Dördüncü sırada ise proxy ve anonim olarak gezinmeye izin veren siteler geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!