Elektrik ile devri alem

Güncelleme Tarihi:

Elektrik ile devri alem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2008 10:02

Norveçli bir şirket, her zevke uygun elektrikli otomobil modelleri ile otomotiv dünyasını sarsacak.

Haberin Devamı

İşte elektirik ile çalışan otomobil Think'in resimleri.

Petrol maliyetlerinin tavan yaptığı bu günümüzde, üreticiler hibrit ve elektrikli otomobillerle kullanıcıları kendilerine çekmeye çalışıyor. İşte, sadece elektrik ile çalışan Think karşınızda.

Norveçli bir şirket olan Think Technology tarafından geliştirilen bu yeni modelin adı Think ve sadece elektrik ile çalışıyor. Hiç sarj edilmeden 200 kilometre yol gidebilen Think, benzin kullanmadığı için sizi benzin masrafından kurtarıyor. Ayrıca karbondioksit salınımını sıfıra indirdiği için tamamen çevreci olan Think, ilk aşamada İskandinav ülkelerinde satışa çıkacak.

Think'in diğer bir güzel yanı Think City, Think Ox, Think Open adında 3 model şeklinde tasarlanmış olması. Şirket, bu sayede farklı profillerdeki kullanıcılara ulaşarak daha fazla insanın ilgisini çekmeyi amaçlamış.

Haberin Devamı

Think City saatte maksimum 100 km hıza ulaşabiliyor ve çok yakında, 25.000 Dolar'lık fiyatıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor. Think Ox ise henüz konsept aşamasından çıkabilmiş değil. Ox'un saatte maksimum 135 km hıza ulaşması bekleniyor.

Son model olan Think Open ile ilgili çok fazla bir bilgi yok. Konsept aşamasında olan Open, muhtemelen daha yüksek bir hız sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!