Eğitimin önündeki engel teknolojiyle kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitimin önündeki engel teknolojiyle kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 10:24

Turkcell, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek olan yeni projesiyle engelli bireylerin toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak için, istihdama yönelik bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını sağlayacak düzeyde meslek atölyeleri oluşturulacak ve teknoloji sınıflarının donatımı sağlanacak.

Haberin Devamı

Turkcell Engelsiz Eğitim Programı çerçevesinde şirketin 7 milyon TL bütçe ayırdığı proje 40 ilde bulunan 80 okulda yürütülecek ve iki yıl içerisinde tamamlanacak.

Proje kapsamında özel eğitime ihtiyacı olan engelli bireylerin toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla, istihdama yönelik bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını sağlayacak düzeyde meslek atölyeleri oluşturulacak ve teknoloji sınıflarının donatımı sağlanacak.

Zihinsel Engelli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulları’nda açılacak meslek atölyeleri ile öğrencilerin konaklama ve seyahat hizmetleri, yiyecek-içecek teknolojileri ve el sanatları teknolojileri alanlarında yetiştirilmesi planlanıyor.

Buradan mezun olan öğrenciler otel, restoran gibi hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde istihdam edilebilecek mesleki yeterliğe ulaşacak. İşitme Engelli Okulları'nda ise verilecek destek ile teknoloji sınıfları kurulacak.

Burada bilgisayar okuryazarlığı kazanan engelli öğrenciler, grafik tasarım, bilgisayar teknolojileri gibi konularda yetkinlik kazandıktan sonra mezuniyetlerinin ardından kamu kurumlarında ya da özel sektörde değerlendirilebilecek.

Görme engellilere eğitim verilecek teknoloji sınıflarında kurulacak özel sistem sayesinde, hem az gören hem de hiç göremeyen öğrenciler teknolojinin tüm olanaklarından yararlanacak.

10 bin engelli öğrenciye ulaşılması planlanan proje 2015-2016 öğretim yılında başlayacak. Projenin ilk olarak hayata geçirileceği şehirler ise Antalya, Kastamonu, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Hatay olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!