Dünya parselleniyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya parselleniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2009 10:22

Popüler emlak oyunu Monopoly'nin dünya çapında binlerce kişinin internetten aynı anda oynayabileceği ücretsiz versiyonu “Monopoly City Streets” bugün başladı.

Oyuncak şirketi Hasbro ile Google'ın ortaklaşa geliştirdiği ve oyun  tahtası Google Maps olan ve “tüm zamanların en büyük Monopoly oyunu” diye lanse  edilen oyun oyunculara, “dünyadaki tüm caddeleri” satın alma olanağı  sağlayacak.

31 Ocak 2010'a dek sürecek online oyunun amacı, gerçeğinde olduğu gibi  emlak yoluyla para kazanmak ve en zengin emlak patronu olmak. Her yeni oyuncunun 3 milyon dolarla başladığı oyunda, oyuncu bir caddenin  kontrolünü ele geçirdikten sonra buradan kira geliri sağlayabiliyor ve yeni sanal  binalar inşa edebiliyor. Caddeler diğer oyunculara satılabiliyor.

Oyundaki şans kartları, oyunculara arazilerine uyduruk binalar,  cezaevleri veya rüzgar türbinleri inşa ederek, rakip komşularının kira  gelirlerine darbe vurmalarını sağlıyor.

Sokakların fiyatları da değişiyor. Beyaz Saray'ın bulunduğu Pennsylvania  Caddesi 2 milyon dolar, Londra'nın politik kalbi Downing Street ise 231 bin  dolar.

Oyunun başladığı ilk gün aşırı yoğunluktan Monopoly City Streets'in resmi  internet sitesine girebilmek mümkün olmadı.
Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!