Doktorlarla kadınları internette buluşturacak

Güncelleme Tarihi:

Doktorlarla kadınları internette buluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 17:47

Bu yıl Türkiye’de 60. yılını kutlayan Bayer, yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Kadın sağlığı konusunda doğru, güvenilir ve bilimsel bilgiye ulaşılmasını sağlamak amacıyla Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin de desteği ile hayata geçirilen canlı internet tv, kadinsagligitv.com adresinden 11 Eylül itibari ile yayına başlıyor.

Haberin Devamı

Siteden gün içinde canlı yayınlarla kadınlarla buluşacak doktorlara yayın sırasında soru sorma imkanı bulunurken, yayın sonunda birebir web üzerinden ücretsiz olarak görüşme fırsatı da sunuluyor. Bunun yanında kadın sağlığıyla ilgili yapılan araştırmalar ve önceki yayınlara ait videolar da sitede yer alacak.

Kadın Sağlığı TV’nin tanıtımı; Bayer EMEA Bölgesi Pazarlama Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Mülazımoğlu, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, Bayer Kadın Sağlığı ve Erkek Sağlığı Pazarlama Müdürü Pelin İçil’in katılımı ile Shangri-La Bosphorus Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.

Cinsel sağlık, infertilite, gebeliğe hazırlık, adet dönemi, mutlu cinsellik, kadınlarda en çok görülen hastalıklar, vajinal estetik, menopoz gibi kadınları yakından ilgilendiren farklı konularda 100’ün üzerinde uzman doktor günün belli saatlerinde canlı yayında merak edilen soruları cevaplayacak.

Haberin Devamı

Türkiye’de kadınların cinsel sağlık bilinci ve Türk kadınının internet kullanım alışkanlığı üzerine kapsamlı bir araştırma yaptırdıklarına dikkat çeken Bayer EMEA Bölgesi Pazarlama Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Mülazımoğlu, rapordan çıkan sonuçların söz konusu platformunun hayata geçirilmesine kaynak oluşturduğunu söyledi.

Mülazımoğlu, Erzurum, Malatya, Denizli, Manisa, Adana, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep, Bursa, Kırklareli, İzmir, Samsun, Zonguldak, Kayseri, Konya, Ankara ve İstanbul olmak üzere toplam 18 ilde, 18 yaş ve üzeri toplam 1,502 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yapılan araştırman sonuçlarına göre kadınların son 1 yılda internet kullanım oranının %35’ten %44’e çıktığını, akıllı cep telefonlarında kadınların %48’nin uygulama indirirken erkeklerde bu oranın %35 olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!