Dijital oyun pazarı 75 milyar dolara ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Dijital oyun pazarı 75 milyar dolara ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 15:16

TTNET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, dünya dijital oyun pazarının hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirterek, "Dünyada 1 milyarın üzerinde insan dijital oyun oynuyor. Sektörün büyüklüğü yaklaşık 75 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Dijital oyun sektörünün önümüzdeki dönemde de en hızlı büyüyen sektörlerden biri olması bekleniyor" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de oyun pazarı önemli bir gelişim gösterdiğini aktaran Başar, şu değerlendirmelerde bulundu:"Ülkemizde ciddi bir potansiyel var. Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu'nun raporuna göre Türkiye'de dijital oyun kullanıcılarının sayısının yaklaşık 22 milyon olduğu ifade ediliyor. Son dönemde 'Crysis', 'Football Manager', 'Rome II Total War' gibi dev yapımlar Türkçe dil seçeneği ile piyasaya sunuldu. Bu dev yapımlar ve yeni çıkacak lokal oyunlarla her geçen gün daha fazla orijinal oyunun satılmasıyla ülkemizdeki oyun pazarının hızlanarak büyüyeceğini öngörüyoruz."

Kataloğumuzda 1000'den fazla oyun var

Dijital oyun dünyasının kalbinin Lüfti Kırdar Uluslararası Kongre Ve Sergi Sarayı'nda başlayan dijital oyun fuarı GameX'te atacağını kaydeden Başar, "Dünyadan ve Türkiye'den oyun sektörünün en önemli şirketlerini oyunseverlerle buluşturan fuara TTNET'in dijital oyun platformu Playstore da katlıyor" dedi.

Başar, Bu yıl GameX'te daha zengin içerikli bir stand ile oyunseverlerin karşısına çıkacaklarını ifade eden Başar, Playstore standına ilişkin şunları kaydetti:
Playstore'da binden fazla oyun bulunduğunu belirten Başar, kullanıcı ulaşmak istediği oyunu Playstore'dan satın alıp, hızlı ve güvenli bir şekilde hemen bilgisayarına indirip, oynamaya başlayabilir" dedi.

PES tutkunlarının merakla beklediği PES14 Playstore'da olacak

"Football Manager 2013”, "Call of Duty: Black Ops II”, "Crysis 3", "Simcity”, "Tomb Raider” ve "Hitman Absolution” gibi dünya çapında ilgi uyandıran oyunların dünya ile aynı anda Playstore'da yer aldığını yineleyen Başar, PES 14 gibi merakla beklenen oyunların da platformda yer alacağını belirtti.

Başar, ayrıca oyunseverlerin Playstore'da yer alan tüm oyunları, TTNET faturaları üzerinden 12 ay taksitle satın alabileceği bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!