Devasa oyun sistemi evlere giriyor

Güncelleme Tarihi:

Devasa oyun sistemi evlere giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 10:30

Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Antalya Teknokenti'nde faaliyet gösteren bir firma, oyuncunun oyundaki tüm titreşim ve salınımları hissetmesini sağlayan simülasyon sistemini evlerde de kullanılabilecek kadar küçülttü. Tamamen Türk mühendisleri tarafından üretilen cihaz, oyun için özel koltuğa oturan kişiye gerçeğine çok yakın tecrübe sunuyor.

Antalya Teknokenti'ndeki Simulator Park adlı yazılım şirketinin Genel Müdürü Kerim Erdölen, yaptığı açıklamada, çalışmalara ilk olarak 6D sinema tasarlayarak başladıklarını, ancak bir süre sonra rekabetin de etkisiyle bu üretim türünde kalitenin düştüğünü anlattı.

Daha sonra evlere ve küçük oyun parklarına hitap edecek bir ürünün tasarımına başladıklarını belirten Erdölen, çalışmalarının ardından tamamen Türk mühendislerinin üretimi oyun parkını kurmayı başardıklarını söyledi.

Ürünün bir bilgisayar, ekran, klavye, iki motor, direksiyon simidi, gaz ve fren pedalları ile yarış koltuğundan oluştuğunu kaydeden Kerim Erdölen, koltuğa oturan oyuncunun ekrandaki oyunun tüm titreşim ve hareketlerini hissedebildiğini vurguladı.

Ses sistemiyle aynı zamanda oyundaki tüm seslerin etkili şekilde duyulduğuna değinen Erdölen, sistem sayesinde oyuncunun kendisini oyunun içinde hissettiğini dile getirdi.

Bu ürünün dünyada çeşitli firmalar tarafından üretildiğini, ancak satın alan kişinin cihazı kurmak için bir odaya ihtiyaç duyduğuna işaret eden Erdölen, şöyle konuştu: “Biz oyun parklarındaki devasa mekanizmayı küçülttük, daha kullanışlı hale getirdik. İnsanlar bunu evlerine alabilecek. Bir odayı da iptal etmelerine gerek kalmayacak. Cihaz sadece ikili bir kanepe kadar yer kaplayacak. Bu cihazın bir özelliği de aynı anda 5 kişinin farklı bilgisayarlardan bağlanarak aynı oyunu oynayabilmesi. Kişilerin aynı ortamda olmasına bile gerek yok. Farklı şehirlerdeki arkadaşlar, koltuklarından kalkmadan, internet üzerinden buluşup, aynı otomobil yarışında yarışabilecekler.”

Bilgisayar kadar elektrik tüketecek

Erdölen, ürünü kurulum kılavuzuyla teslim edeceklerini, demonte şekildeki cihazı satın alanların, tornavida ve cıvata anahtarı yardımıyla kurulumu kendi kendine yapabileceğini bildirdi. “Herşeyi biz veriyoruz, kullanıcıların sadece 220 volta ihtiyacı var” diyen Erdölen, cihazın elektrik tüketiminin de bilgisayar kadar olacağının altını çizdi.

Bilgisayar oyunlarının yazılımında da cihaza uygun değişiklikler yaptıklarını kaydeden Erdölen, oyunlardaki titreşim ve salınımların koltuğa aktarımını sağlamak için gerekli yazılımın Can Sarıgül tarafından hazırlandığını bildirdi.

Kerim Erdölen, ürünün satışa hazır olduğunu, yaklaşık 20-25 bin liradan satışa sunmayı planladıkları cihazı talep halinde haftada 5-6 tane üretebilecek kapasitede olduklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!