Demokrasi savaşçısı Android

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi savaşçısı Android
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 10:49

Google'ın eski CEO'su Schmidt, Android'in bir gün dünyayı kurtaracağını iddia etti.

Haberin Devamı

Google'ın şu an yönetici başkan rolündeki önceki CEO'su Eric Schmidt, Google'ın Londra'daki Big Tent etkinliğinde Android hakkında çarpıcı olduğu kadar şaşırtıcı bazı açıklamalarda bulundu. Schmidt'e göre Android ve Moore kanunu bir araya gelerek bozuk ve otoriter yönetimleri aşağı indirecek.

'Geçen senenin Android akıllı cebi, bir sonraki senenin eski cebidir' diyen Schmidt, bunu Moore kanununa bağladı. Kalabalığın sorularına yanıt veren Schmidt, batılıların tembel bir hale geldiklerini ve özgürlük için savaşan insanları unuttuğunu söyledi ve artık klasikleşen tarzına şu sözlerle devam etti: 'Bu insanlar kahramanlardı. 100 veya 500 yıl önce hayattalardı ama artık öldüler. Ama geleceğin kahramanlarına da yol açıp demokrasinib gelişmesini sağladılar. Her yeni Android cep de bir süre sonra ölüyor olabilir ama teknoloji dünyasına demokrasiyi getiriyorlar'.

Haberin Devamı

Schmidt, iletişimi sınırlayan devletlerin bunu kendi zararına yaptıklarını söyledi. Bu tür hareketlerin bir süre başarıya ulaşabileceğini, ancak sonuç olarak başarısızlığın kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Schmidt, bir bölümü Picasa hizmetinde kullanılan yüz tanıma özelliği için genel bir veritabanı oluşturulması hakkındaysa 'ihitmali düşük' sözlerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!