Davutoğlu'ndan gençlere öğütler: Cep telefonu kullanmayın, yapın!

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan gençlere öğütler: Cep telefonu kullanmayın, yapın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 11:53

Başbakan Ahmet Davutoğlu, televizyonlarda yayınlanan "Yeni Türkiye Yolunda" adlı ulusa sesleniş konuşmasında, 2014 yılı ve Aralık ayındaki çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının önemli bir bölümünü gençlere ayıran Davutoğlu, “'Bize kendisine verilen cep telefonunu iyi kullanan gençler değil, cep teknolojisini ileriye götürecek gençler lazım” dedi. Davutoğlu’nun gençlere öğütlerine benzer bir konuşmayı 2013 yılında ABD Başkanı Obama da yapmıştı.

Haberin Devamı

Aralık ayı sonunun özel bir ay sonu olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Çünkü aynı zamanda yılın da sonu. Her şeyden önce hayırlı akşamlar diliyor, hayırlı yıllar temenni ediyorum" diye konuştu.

'BİZE TELEFON KULLANAN DEĞİL TEKNOLOJİ ÜRETEN GENÇ LAZIM'

İnovasyon Haftası etkinliğine katıldığını ve konuşma yaptığını hatırlatan Davutoğlu, "Ama beni en çok memnun eden ne oldu biliyor musunuz? Hemen toplantının yapıldığı salonun dışındaki sergi alanlarında çoğu da lise ve üniversite öğrencisi olan o pırıl pırıl gençlerimizin kendi ürettikleri elektrikle çalışan arabalardan birçok başka yeni buluşa kadar heyecanla onları bana takdim etmeleri oldu. Her birini tebrik ediyorum. Bize böyle gençler lazım. Bize slogan üreten değil, fikir üreten gençler lazım. Bize kendisine verilen cep telefonunu iyi kullanan gençler değil, cep teknolojisini ileriye götürecek gençler lazım" şeklindeki görüşlerini paylaştı.



OBAMA: OYUN SATIN ALMAYIN, YAPIN!

Davutoğlu'nun bu sözleri ABD Başkanı Obama'nın 2013 yılında yaptığı bir konuşmasını akıllara getirdi. Bakın Obama o gün neler söylemişti?

"Amerikan Başkanı Barack Obama Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası için 8 Aralık 2013’te bir konuşma yapmış ve şu sözleri kaydetmişti: "Bu hafta Amerika'daki okullarda bilgisayar bilimini destekleyen öğretmenlerle, öğrencilerle, iş yerleriyle ve Sivil Toplum Kuruluşlarıylaq bir araya geldiğim için çok gururluyum. Bu becelerileri öğrenmek sadece geleceğiniz için önemli değil, ülkemizin geleceği için de önemlidir. Eğer Amerika'nın en ileri seviyede kalmasını istiyorsak kullandığımız metodları değiştirecek, araç ve teknolojide uzmanlaşacak sizin gibi genç Amerikalılara ihtiyacımız var. Bu yüzden sizin de yer almanızı istiyorum. Sadece yeni bir video oyunu satın almayın, bir tane de siz yapın."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!