Cumhurbaşkanı Gül'ü anlık takip edebilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gülü anlık takip edebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 14:39

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin faaliyetleri, iOS'un ardından android tabanlı mobil cihazlar için tasarlanan uygulamayla da anlık takip edilebiliyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün basın açıklamalarına, günlük programlarına, himayesindeki projelere, sosyal medya sayfalarına mobil cihazlar için üretilen uygulamalardan ulaşılabiliyor. Bilgi edinme formlarıyla Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği iletişim bilgilerinin edinilebildiği iOS uygulamasından sonra android uygulaması da geçen aydan itibaren kullanılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanlığının iOS tabanlı uygulaması, 28 Ağustos 2011'den bu yana App Store'dan 33 bin defa indirildi.

Sosyal medyadaki Gül

Cumhurbaşkanı Gül, teknolojiyi yakından takip etmesi ve sosyal medyayı aktif kullanmasıyla dünya liderleri arasında dikkati çekiyor. Twitter, Youtube, VidiVodo, Instagram ve Flickr'ı kullanan Gül, Facebook'ta Türkçe ve İngilizce hesaplara sahip.

Gül'ün, 2009'da açtığı ve ziyaretlerinde çektiği fotoğraflarla, programlarına ilişkin bilgileri paylaştığı Twitter hesabının 3 milyon 45 bine yakın takipçisi bulunuyor.
ABD Başkanı Barack Obama'nın 31 milyona yakın takipçisiyle birinci olduğu Twitter'da en çok takip edilen liderler sıralamasında, Cumhurbaşkanı Gül ikinci sırada yer alıyor.

Twitter hesabında 3 milyon 45 bine yakın takipçisi bulunan Gül, seyahatler ve ziyaretlerine ilişkin twitleri kendisi yazıyor, çektiği fotoğrafları takipçileriyle paylaşıyor.

Facebook'taki Türkçe sayfası 793 binin, İngilizce sayfası 53 binin üzerinde beğeni alan Cumhurbaşkanı Gül'ün Türkçe Youtube hesabının bin 283 abonesi bulunuyor.

Gül'ün Youtube'da yayınlanan bin 100 videosu 785 binden, VidiVodo'daki iki bine yakın paylaşımı da 9 milyon 144 binden fazla izlendi. Instagram hesabındaki 59 bin takipçisiyle 46 fotoğrafını paylaşan Cumhurbaşkanı Gül, Flickr'da da bin 200'e yakın görsele yer verdi.

Cumhurbaşkanlığının aynı zamanda kurumsal İngilizce ve Türkçe Twitter hesapları da bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!