Citrix'ten Aston Martin Red Bull’a destek

Güncelleme Tarihi:

Citrixten Aston Martin Red Bull’a destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 11:08

Aston Martin Red Bull Racing takımı, yarış yapılan her haftasonu, takımın arabalarındaki yüzlerce sensör her bir yarış için 400 GB büyüklüğünde veri topluyor. Sahada ve arka planda Birleşik Krallık'taki fabrika genel merkezinde çalışan mühendisler, takımın gerçek zamanlı yarış stratejisi ve uzun vadeli performans iyileştirmeleriyle ilgili öneriler için öngörüler sağlamak amacıyla bu verilere gerçek zamanlı olarak erişiyor.

Haberin Devamı

Her sezon, arabada yaklaşık 30.000 irili ufaklı tasarım değişikliği yapılıyor. Bu noktada Citrix teknolojileri de önemli yetenekler sağlıyor.

Her dijital kuruluş gibi Aston Martin Red Bull Racing takımı, rekabet üstünlüğü elde etmek için ince dokunuşlar yapıyor.

2017 sezonu yönetmelikte birçok değişikliği gördü ve bu yıl yönetmelik değişikliği bakımından o kadar çok revizyon olmamasına karşılık, özellikle sürücüleri daha iyi koruyacak yeni 'halo' güvenlik bileşeniyle olmak üzere, araba tasarımlarının kendisinde önemli güncellemeler görüldü. Sınırlı test ve sürekli değişimle birlikte canlı analitik hiç bu kadar gerekli olmamıştı. Aston Martin Red Bull mühendisleri, araba sensörlerinden elde edilen verilere erişmek, bu verileri izlemek ve analiz etmek için Citrix Sanal Uygulamaları ve Masaüstleri’ni (önceki adıyla XenDesktop) ve Citrix Hypervisor'ı (önceki adıyla XenServer) kullanarak dünyanın her yerinde gerçek zamanlı olarak işbirliği yapıyor. Sahada sınırlı sayıda takım üyesine izin verildiğinden her an, her yerden çalışabilme ve kısa zamanda büyük dosyalara erişebilme olanağı önemli.

Citrix Hipervizörü'nde çalışan Citrix Sanal Uygulamaları ve Masaüstleri, Aston Martin Red Bull Racing takımının Milton Keynes'daki genel merkezinden alınan verileri ve yüksek kaliteli 3 boyutlu ve CAD uygulamalarını sanallaştırmasını sağlıyor. Bu sayede, yakımı potansiyel siber saldırılardan ve donanım kaybından korurken diğer yandan grafik yoğunluklu bu programların getirdiği gecikmeler de ortadan kaldırılmış oluyor. Citrix'in Aston Martin Red Bull Racing mobil iş gücünü destekleyen bir güç olduğunu söylemek mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!