Çin’in konsollara uyguladığı yasak kalktı

Güncelleme Tarihi:

Çin’in konsollara uyguladığı yasak kalktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 15:31

IT ve oyun sektörü olarak kullandığımız neredeyse tüm cihazların Çin’de üretilmesine uzun zamandır alışığız. Çin’deki belli kısıtlamalar ise tüm dünyada milyar dolarlık bir endüstri olan oyun konsollarının önünü kapatmaktaydı. Konsollar üzerindeki üretim ve satımları ile alakalı yasaklar konusunda ise bir süredir önemli gelişmeler var.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl ilk olarak Shangai serbest bölgesinde konsolların satışına izin verilmiş, Microsoft Xbox 29 Eylül 2014 tarihinde Çin piyasasına giriş yapmıştı. Bunu bu senenin Mart ayında Playstation izlese de karaborsa üzerinden konsol satın almaya alışmış Çin halkının alışkanlıkları ve ürünlerin sadece küçük bir bölgede satışına izin veriliyor olması yüzünden pek önemli bir başarı elde edilemedi.

Bu durum artık değişecek gibi gözüküyor zira Çin tüm toprakları üzerinde konsol üretimi ve satışına ilişkin yasakları kaldırmış durumda.

Böylece dünyanın en kalabalık ülkesindeki potansiyeli kullanabilmek için konsol üreticileri bir fırsat yakalamış olsa da işleri çok kolay sayılmaz zira Çin’de “oyun” demek “PC” demek ve bu yıllardır yerleşmiş bir alışkanlık.

 

BAKMADAN GEÇME!