Çin trafik sorununu teknolojiyle çözecek

Güncelleme Tarihi:

Çin trafik sorununu teknolojiyle çözecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 07:43

İnsanların kişisel otomobil tercihlerinden kaynaklı olarak meydana gelen en büyük problemlerden trafiğe, çözüm bulunmuş durumda. Çin, ilginç buluşu ile trafik sorununu kökten çözüyor.

Haberin Devamı

Günümüz dünyasında kullanıcıların günlük ulaşım ihtiyaçlarını kişisel otomobillerden yana kullanmaları, insan nüfusuna eşit sayıda otomobilin varlığına, dolayısıyla sonu bitmek bilmeyen trafiklerin oluşumuna zemin hazırlıyordu.

Özellikle, İstanbul, Londra, Tokyo, Pekin vb. metropol olarak nitelendirilen şehirlerde kullanıcıların karşılaştıkları en büyük sorun olarak nitelenen trafiğe, şimdiki süreçte çözüm bulunmuş durumda.

Daha önceki sürümlerinde, demiryolu, alternatif kara yolu vb. çözümlerle önüne geçilmeye çalışılan trafik sorunu, deyimi yerindeyse daha önce hiç görülmemiş bir yolla çözümlenmeye çalışılacak.

Hyperloop adındaki elektrikli enerjisiyle çalışan toplu taşıma aracı, bu kez yolcu yerine otomobilleri taşımaya odaklanıyor.

Deniz yolundaki sürümü feribota benzer nitelikteki Hyperloop, otomobillerin sahip oldukları kapasiteler değerlendirildiğinde toplamda 1400 yolcuyu aynı anda taşıma kapasitesine sahip olacak.

Haberin Devamı

Shiftdelete'in haberine göre saatte yaklaşık 64 km/s hızla hareket eden Hyperloop, ayrıca sahip olduğu elektrik enerjisi ile çevreye mevcut otobüs sürümlerine oranla çok daha az zarar veriyor.

Çin trafik sorununu teknolojiyle çözecek

2010 yılında Pekin merkezli olarak başlatılan projenin sona geldiğini ifade eden proje baş mühendisi Sing Youzhou, söz konusu aracın yılda 800 ton karbon emisyonu, yakıt tüketimi tasarrufu sağlayacağını dile getirdi.

Orijinal tasarımı 1969 yılında New York merkezli olarak çalışmalarını sürdüren Lester Walker, Craig Hodgetts’a ait olan araç, önümüzdeki hafta sonunda Beijing’de gerçekleştirilecek olan 19.High-Tech Expo’da test aşamasında olarak kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!