Chipolo nedir? Ne işe yarıyor?

Güncelleme Tarihi:

Chipolo nedir Ne işe yarıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2018 15:17

Chipolo, iPhone'umu Bul uygulamasının mantığıyla çalışıyor ve kullanıcıların kaybolmasını istemediği herhangi bir eşyasının yanına bırakarak kaybettiği eşyalarını bulabilmesini sağlıyor. Peki Chipolo nasıl çalışıyor?

Haberin Devamı

Chipolo, 60 metreye kadar mesafede kullanıcıların kayıp herhangi bir eşyasını bulabilmesini sağlıyor. Bunun için öncelikle Chipolo'nun kurulumunun yapılması ve iPhone'larla eşleştirilmesi gerekiyor. App Store üzerinden indireceğiniz Chipolo uygulamasını açın; ardından talimatları izleyerek iki cihaz arasında bağlantı kurun. Chipolo cihazının pilinin dolu olup olmadığını anlamak için üzerine bastırmanız yeterli; zil sesi duyuyorsanız bir sorun yok demektir.

Ardından bu minik cihazı hangi eşyanızın yanına koymayı düşündüğünüzü seçin. Bu bir cüzdan olabileceği gibi araba anahtarı veya telefon da olabilir. Burada önemli olan 60 metre kuralıdır. 60 metre mesafeye kadar cihazın nerede olduğunu telefon üzerinden bulabilmeniz mümkün. Örneğin telefondan 'zil sesine' dokunduğunuzda Chipolo ötmeye başlar ve sesini duyarak eşyanızın nerede olduğunu kolayca bulabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!