Canon'dan yeni makinalar

Güncelleme Tarihi:

Canondan yeni makinalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 11:18

Canon, Türkiye'de fotoğraf sezonuna yeni model makineleriyle giriyor.

Canon, dijital SLR (DSLR) fotoğraf makinelerinden oluşan dünyaca ünlü EOS serisinin en son ürünü olan ve profesyonel fotoğrafçıların gözdesi sayılan EOS 60D modelini Türkiye’ye getiriyor. Saniyede 5.3 kare hızda peş peşe 58 kare fotoğraf çekebilen EOS 60D’nin yüksek megapiksel kapasitesi, yeni işlemcisi ve full HD video özellikleri yanı sıra her ışıkta ve özellikle de düşük ışıklı ortamlarda yüksek kalitede fotoğraf elde etme fırsatı sunduğu belirtiliyor. Canon ayrıca yılın ikinci fotoğraf sezonunun başladığı tarih olarak kabul edilen Eylül sonu ile birlikte, profesyonel serinin yanı sıra giriş seviyesi (amatör) kullanıcılar için de 5 yeni kompakt fotoğraf makinesini de pazara sunacak.

Canon Eurasia PV Pazarlama Müdürü Cenk Güler, EOS 60D modelinin yüksek performans, bir dizi yaratıcı özellik, değişken açılı LCD ekran ve geliştirilmiş ergonomisiyle kusursuz ve yaratıcı sonuç arayışında olan fotoğraf tutkunlarının önündeki tüm engelleri kaldırdığını ve onların olağanüstü fotoğraflar ve Full HD videolar çekmelerine olanak sağladığını söyledi.

HEM PROFESYONELLER HEM DE ÜST SINIFA GEÇMEK İSTEYENLER İÇİN

Güler, EOS 60D’nin hem son kullanıcılar olarak nitelediği profesyonel fotoğrafçılar ve üniversite öğrencileri hem de bir üst sınıfa geçmek isteyen bireyler için ideal bir model olacağını belirterek, “Henüz fiyatını belirlemedik, ancak fotoğrafı sadece hobi olarak görmeyip aynı zamanda bu işten para kazananlar için en doğru fiyatta olacaktır” dedi. Digital teknoloji ile birlikte fotoğraf çekmenin ve çekilen fotoğrafları da paylaşmanın çok kolaylaştığını ifade eden Güler, “Fotoğraf çekimi artık bir sosyalleşme ve paylaşma aracı. Birçok kişi için fotoğraf makinesi çantaların vazgeçilmezi haline geldi. Bu nedenle Türkiye’de fotoğraf ve görüntüleme teknolojileri için büyük bir potansiyel sunuyor” diye konuştu.

TEST ÇEKİMLERİ YAPILDI

Yeni modellerin tanıtımı amacıyla basın mensuplarıyla test çekimlerine katılan Güler, görüntüleme teknolojilerinde dünya devi Canon’un EOS serisinin en son ürünü EOS 60D yüksek hıza ve çözünürlüğe sahip olmasıyla dikkat çekiyor. EOS 60D, 18 Megapikselli bir ‘APS-C’ CMOS sensörle, çeşitli en ve boy oranlarında poster boyutlu görüntü çekimleri için yüksek ayrıntı seviyeleri ve lens odak uzunluğunun 1,6x oranında bir büyütme olanağı sunuyor. Canon’un güçlü ‘DIGIC 4’ teknolojisine sahip EOS 60D, ‘CMOS’ sensörünün dört kanal çıkışından alınan görüntü bilgisini hızlı bir şekilde işleyerek olağanüstü renk üretimi sunmasının yanı sıra 5,3 kare/sn hızda ardarda 58 tam çözünürlüklü fotoğraf çekimi gerçekleştirdiğini söyledi.

Cenk Güler’in verdiği bilgiye göre, EOS 60D’nin standart 100-6400 aralığındaki ISO hızı, 12800 değerine kadar genişletilebiliyor. Böylelikle düşük aydınlatmalı ortamlarda bile en az parazitle kusursuz görüntü sağlanıyor. Güler, 9 noktalı, tamamı çapraz (cross) tipte otomatik odak (AF) sisteminin,hızlı lensler için ekstra hassas merkez noktası sayesinde hızlı ve net odaklanma sağlarken, fotoğrafçıların portre çekimlerinde ve güçlü bir atmosfer yaratmayı amaçladıkları çekimlerde sanatsal sonuçlar elde etmek için sığ bir alan derinliği kullanmalarına izin verdiğini hatırlattı.

DEĞİŞKEN AÇILI LCD MONİTÖRE SAHİP

Güler, yeni 7,7cm (3.0”) değişken açılı geniş LCD monitöre sahip olan EOS 60D, çok daha fazla esneklik sağlayan ve fotoğrafçıların çekimlerini inanılması güç derecede ayrıntılı görmelerine olanak veren 3:2 en/boy oranı ve 1.040.000 nokta çözünürlük özellikleriyle dikkat çektiğini söyledi. Güler, “Değişken açılı geniş LCD gelişmiş vahşi yaşam portreleri yakalama, yukardan çekim veya zeminden fotoğraflama özelliklerine sahip EOS 60D’nin ekran yüzeyindeki yansımayı engelleyen ve sudan koruyan kaplama, ekranı koruyarak parlak ışık altında ve değişik açılarda bile kolay görünüm sağlıyor” dedi.

TEK TUŞ ÖZELLİĞİ

Cenk Güler, EOS 60D’de bulunan yeni ‘Basic +’ işlevinin, fotoğrafçıların ayarları değiştirme endişesi duymadan çekimlerine kendi yaratıcı dokunuşlarını eklemelerini kolaylaştırdığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Fotoğrafçılar, ışıklandırma ve sahne tipine göre mevcut Portre, Manzara, Yakın Plan, Spor Çekimi, Gece Enstantane Çekimi veya Yaratıcı Otomatik modlarının herhangi biriyle çekim yaparak karede güçlü bir ambiyans oluşturabiliyor. Basic+ güçlendirmeleriyle çekimler yapılabilirken, Gün Işığı, Bulutlu veya Gün Batımı ya da Canlı, Yumuşak, Sıcak veya Tek Renk dahil ön ayarlı Resim Stilleri gibi seçeneklerle de farklı efektler elde edilebiliyor. Yaratıcılığını bir üst noktaya taşımak isteyenler için tasarlanmış olan EOS 60D, daha iyi görüntüler yakalamaya yardımcı olan ve çekimlere ekstra bir boyut katan bir dizi yeni özelliklere ve efektlerle sahip.”

TAM KONTROL FULL HD İLE TV KALİTESİNDE ÇEKİM

Canon Eurasia PV Pazarlama Müdürü Güler, EOS 60D modelinin fotoğrafçılara durağan görüntülerin ötesine geçme özgürlüğü tanıyan, kullanıcı tarafından seçilebilir 30, 25 ve 24 kare/sn. dahil, çeşitli çekim hızlarıyla 1920x1080p Full HD video ve ayrıca 60 ve 50 kare/sn. ile 720p video çekimi olanağı da sunduğunu söyledi. Cenk Güler, video özeliğinden söz ederken EOS 60D’nin video modunda bulunan ‘tam manuel kontrol’ özelliği, fotoğrafçıların kendi poz ve odak ayarlarını kullanmalarını ve Canon’un EF serisi lensleriyle elde edilen efektlerin avantajlarından yararlanmalarını sağladığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“EOS 60D, harici stereo mikrofon terminali ve ses kayıt seviyesini ayarlama özelliğiyle, televizyon yayıncılığı kalitesinde ses kaydı yaparken, kaydedilen sesin, videonun görsel kalitesine eşit olmasını garantiliyor. Arkadaşları ve aileleriyle görüntü paylaşmak isteyen EOS 60D fotoğrafçıları için, fotoğraf makinesinde bulunan entegre HDMI bağlantı noktası, Tüketici Elektronikleri Kontrolü (HDMI-CEC) ile uyumlu olup, video ve görüntülerin herhangi bir uyumlu HD özellikli televizyonda izlenmesini ve uzaktan kumanda ile kontrol edilmesini sağlıyor.”

YÜKSEK KAPASİTELİ HAFIZA KARTI

Cenk Güler, yüksek kapasiteli SDXC hafıza kartlarını destekleyen en son Canon modellerinden biri olan EOS 60D’nin, bu özelliğiyle 2 terabyte’a kadar kullanılabilir boş alan sunduğuna dikkat çekerek, “Bu sayede fotoğrafçılar kart değiştirmeye gerek duymadan HD video ve tam çözünürlüklü RAW ve JPEG fotoğraflar çekebiliyor. EOS 60D fotoğrafçıları, geniş görüntü kütüphanelerini fotoğraf makinesi içinde daha iyi yönetmek için, favori görüntülerinde 1-5 arasında oranlama yapabiliyor ve böylece görüntülerini kolaylıkla bulup ekranda izleyebiliyor. Fotoğraflar EOS 60D’den bir bilgisayara aktarıldıktan sonra, Canon’un DPP yazılımı dahil bir dizi düzenleme ve yönetme programı kullanılarak görüntülenebiliyor. EOS 60D’de içeriği kablosuz olarak aktarmak isteyen fotoğrafçılar için ‘Eye-Fi’ bağlantılı işlevler bulunuyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!