Bir efsanenin sonu

Güncelleme Tarihi:

Bir efsanenin sonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 11:45

Bir zamanların popüler depolama teknolojisi disketler, artık yerini neredeyse tamamen USB hafıza ve optik medyalara bırakmış durumda. Ancak disketlere son darbeyi Sony indirmeye hazırlanıyor. Aynı zamanda disketin mimarı da olan Japon devi, anavatanında disket satışlarını bu yılın sonuna kadar durduracağını duyurdu.

Haberin Devamı

İŞTE DİSKETLERDEN BLU-RAY'A HAFIZALARA KAZINAN DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden Sony, 2010 yılının sona ermesiyle birlikte bir zamanların popüler depolama teknolojisi disketlerin satışının Japonya içinde sona ereceğini açıkladı.

Sony'nin bu kararı almasında ise tahmin edileceği üzere son yıllarda popülaritesi gün geçtikçe artan USB hafızaların, harici disklerin, CD/DVD ve Blu-ray medyaların etkisi oldu.

Dünyanın ilk 3.5 inç ebatlarındaki disketini 1981 yılında dünyaya sunan ve dünyaya pazarladığı disketlerin satışını daha önce sona erdiren Sony, aldığı bu son kararla birlikte disketlerin anavatanında da ömrünü tamamladığını teyit etmiş oldu. Zaten diğer disket üreticileri de disket satışını daha önceden sona erdirmişti.

Haberin Devamı

2002 yılında 47 milyon disket satışına ulaşan Sony, takvimler 2009 yılını gösterdiğinde ise 12 milyon rakamını bile zor görmeye başlamıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!