Bir Çin "mucizesi" daha

Güncelleme Tarihi:

Bir Çin mucizesi daha
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 15:47

iPhone 4S, Playstation ve Nintendo bir arada... İşte Çinlilerin ortaya karışık son oyuncağı...

Haberin Devamı

Teknoloji piyasasının patent davalarından geçilmediği şu günlerde, patent ihlalini pek takmayan bir firma var. Çinli JinXing Digital firması, Apple, Sony ve Nintendo'nun dizaynlarını kendi bünyesinde harmanlayarak bir karma tablet piyasaya sürdü. Hem de 140 dolar gibi uygun bir fiyatla.

Tablet-oyun konsolu karması JXD S7100'ün özellikleri ise; Android 2.2, 7inç 800x480p dokunmatik ekran, 512MB RAM, 16GB hafıza, 1080p HDMI-port, USB port, 0.3 MP ön ve 2MP arka kamera.

Phandroid'in işlemci ve ekran kartı hakkındaki notları da çok etkileyici: "Çin yapımı bir sürü Android tablet ve oyun konsolu gördük, aslında dışarıdan baktığınızda JXD S7100 de diğerlerinden farklı gözükmüyor, fakat içinde bir canavar yatıyor. Galaxy S2'de kendinden övgüyle söz ettiren çift çekirdekli Cortex A-9 işlemci ve Mali 400 grafik yongası JXD S7100'e gücünü veriyor. Bu güç sayesinde diğer Android 2.2 ile çalışan cihazlardan ayrılıyor ve çok daha güçlü grafik performansı sunuyor."

JXD S7100'de gördüğümüz çoğu parça aslında bize çok tanıdık geliyor. Tabletin kasasında PlayStation'lardan alışık olduğumuz, sol tarafta yönlendirme ve sağ tarafta üçgen/daire/çarpı/kare tuşları var. Kasanın genel şekli ise iPhone 4S dizaynında.

Özel emülatörlerle ROM-bazlı oyunları da çalıştıran tablette oynayabileceğiniz oyunlar arasında Super Mario 64, Metal Slug, King of Fighters '97, Mario Kart 64, Tomb Raider gibi efsaneler de var. Pek çok firma telif hakkı sıkıntısı çekmemek için cihazlarında emülatör kullanmazken, JXD buna aldırmıyor.

JXD'nin ürünleri oyun üzerine odaklanmış olsa da, anında mesajlaşma, web tarayıcı, e-okuyucu gibi özelliklerini "5 nokta kapasitif" ekranında bize sunuyor.

Bakalım birbirlerine karşı en sert kozlarını kullanarak dava açan büyük firmalar bu cihazı da dava edecekler mi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!