Bing arama motorunda çok önemli yenilik

Güncelleme Tarihi:

Bing arama motorunda çok önemli yenilik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 10:43

San Francisco'da düzenlenen etkinlikte Microsoft, Bing için yapay zeka tabanlı yeni özellikleriyle daha incelikli ve konuşkan bir arama motoruna dönüşmesinin amaçlandığını ve yeni özelliklerini duyurdu.

Haberin Devamı

Microsoft, San Francisco'da düzenlenen bir etkinlikte Bing'in yeni özelliklerini duyurdu. Yeni gelen özelliklere göre Bing, nesne tanıma özelliklerden daha etkin bir şekilde yararlanacak. Otomatik okuma adı verilen yeni teknolojiyle birlikte Bing, kullanıcılarına, yapay zekâ eğitim yöntemlerinden yararlanarak daha gelişmiş bir deneyim sunacak. Kullanıcılar yeni Bing ile birlikte arama sonuçlarında hem farklı bakış açılarını hem de kaynakları görebilecek.

Bing arama motorunda çok önemli yenilik

Önceden onaylanmış haber kaynaklarını takip edecek olan Bing, olayların farklı noktalarına da değinecek. Bu işlem ise geçtiğimiz Eylül ayında Microsoft'un Bing için duyurduğu yeni haber doğrulama özelliğinin bir devamı olarak kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Bir diğer yeni gelen özellik ise yapay zeka destekli konuşma tabanlı arama. Bu özelliğin temelinde ise Microsoft’un Xiaoice ve Zo gibi doğal dil sohbet botları yatıyor.

Haberin Devamı

Yeni Bing ile kullanıcıların karşısına daha gelişmiş otomatik tamlama örnekleri çıkacak. Böylelikle kullanıcılar arama yaptıklarında istediklerine daha kolay bir şekilde erişebilecek. Son olarak Bing'in yapay zeka destekli yeni arama özellikleri önümüzdeki ay ABD'de sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!