Bilişim Zirvesi için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Bilişim Zirvesi için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 11:24

Bilişim Zirvesi’10 Ana Tema Konferansı’nda yenilenen geleceğin kuralları yazılacak.

Haberin Devamı

Interpromedya tarafından bu yıl 10’uncusu Bilişim Zirvesi’10, 4-5 Ekim’de Lütfi Kırdar’da başlayıp 6-9 Ekim 2010’da TÜYAP’ta devam edecek. Bilişim Zirvesi’10 kapsamında 4 Ekim’de Lütfi Kırdar’da düzenlenen Ana Tema Konferansı’nda ulusal ve uluslararası konuşmacılarla dünyayı nasıl bir geleceğin beklediği ortaya konacak. Dünyanın etkili üç küresel düşünürünü olan Kevin Kelly, Charles Leadbeater ve Prof. Dennis Anderson’ın yanı sıra Kaspersky Lab CEO’su Eugene Kaspersky, Türkiye’nin ilk bilgisayar üretim tesisinin kurulma sürecini yöneten Zafer Kurdakul ve TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü, AB ve Businesseurope TÜSİAD Temsilcisi Bahadır Kaleağası geleceğe dair önemli saptamalarını paylaşacak.

Kaspersky Lab CEO’su Eugene Kaspersky, yüzyılın en önemli ihtiyacı dijital güvenliğin geleceğini anlatacak

Matematik, kriptografi ve bilgisayar teknolojisi alanında uzmanlaşan Eugene Kaspersky, bilgisayarla geçirdiği yoğun çalışma saatleri sırasında virüslerin saldırısına maruz kaldı ve bir antivirüs programı geliştirme kararı aldı. Bu karar ve yıllar içinde yaşanan gelişmeler Kaspersky Lab’ın kurulması ve bugün dünyanın lider anti-virüs yazılım firması olmasının başlangıcı oldu. Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Eugene Kaspersky, Bilişim Zirvesi’nde “Dijital güvenliğin Geleceği” konulu bir konuşma yapacak. Küresel siber suç pazarını geliştiren ana faktörler üzerinde duracak olan Kaspersky, uluslararası toplulukların karşı karşıya  kaldığı zorluk ve tehditleri tek tek sıralayacak. Online hizmetlerin network’lerin ve dijital cihazların hızlı evrimleşmesinin ortaya çıkarabileceği yan etkilerle ilgili bilgiler verecek olan Kaspersky, küresel siber suçların çözülmesi ve azaltılmasına yönelik vizyonunu da dinleyicilerle paylaşacak. Eugene Kaspersky 2009’da, bilim ve teknoloji alanında verilen Rusya Federasyonu Devlet Ödülü’nün sahibi oldu. Kendisi hala Rusya Federasyonu parlamentosunda gözlemcilik yapan Public Chamber’ın bir üyesi olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk bilgisayar üretim tesisinin kurulma sürecini yöneten Zafer Kurdakul geleceğin insanını anlatacak

Teknolojiden sanata uzanan uzmanlık alanı ve girişimcilikten üst düzey yöneticiliğe uzanan kariyer yolculuğu ile çok yönlü ve renkli bir portre olan Zafer Kurdakul, teknolojinin sosyal hayata ve sanata olan etkileri üzerine araştırma, fikir ve yazılar üretiyor. 1999 yılında İnterpro Grubu’na dahil olan ve şu anda İstanbul Dijital Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Zafer Kurdakul, Bilişim Zirvesi’nde “Geleceğin internetinde düşünen ve karar veren insan”ın beklentileri ve yaklaşımları hakkında bir tablo ortaya koyacak.

Haberin Devamı

TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü, AB ve BUSINESSEUROPE TÜSİAD Temsilcisi Bahadır Kaleağası, eski dünyanın yeni dünyaya dönüşümünü anlatacak
Uluslararası siyaset arenasında etkin ve önemli bir siyaset bilimci olan Bahadır Kaleağası, 15 yıldır AB’nin merkezinde Türkiye’nin sesini dünyaya duyuruyor. AB’deki gelişmelerin dünyaya ve Türkiye’ye olası yansımalarını isabetli bir şekilde paylaşan Kaleağası, dünya siyasetinin nabzını tutarak geleceğin nasıl şekilleneceği konusunda siyaset ve iş dünyasına önemli bilgiler aktarıyor. Siyaset Bilimci ve Yazar olan Bahadır Kaleağası, Bilişim Zirvesi’nde “Küresel sermaye dönüşümü: Ortadoğu ve Uzakdoğu gerçeği” başlığında sermayenin yeni rotasını anlatacak.

Bilişim Zirvesi’10 kapsamında Lütfi Kırdar’da gerçekleştirilecek Ana Tema Konferansı’na katılacak küresel düşünürlerin konu başlıkları ise;

Haberin Devamı

Kitabıyla “The Matrix” filmine ilham veren WIRED Dergisi’nin kurucularından ve efsanevi editörü Kevin Kelly, “Oyun teknolojiyle yeniden başlıyor: Kaçınılmaz geleceğe nasıl daha iyi hazırlanabiliriz?” başlığıyla senaryolardaki yeni rolleri anlatacak…

“En büyük düşünür ve en iyi fikir üreten kişi” seçilen ve İngiltere Başbakanlarından Tony Blair’in danışmanı Charles Leadbeater, gelecek yıllarda etkisi her alana yayılacak olan “Bulut kültürü ve kitlesel yaratımın gücü”nü anlatacak!
 
Birleşmiş Milletler BT Danışmanı Prof. Dennis Anderson, “gelecek 10 yılda CIO’ları neler bekliyor” başlığıyla iş dünyası ve teknolojinin gelecekteki beraberliğinin nasıl şekilleneceğini anlatacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!