Bilişim devinin gözü FATİH Projesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Bilişim devinin gözü FATİH Projesinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 17:29

Microsoft Başkan Yardımcısı Tony Hey, Fatih Projesi için çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, projede Microsoft'un ürettiği ilk tabletler olan Surface ve benzeri ikinci jenerasyon tabletlerle çok başarılı olacaklarını düşündüklerini belirtti.

Microsoft Ar-Ge'den sorumlu Başkan Yardımcısı Hey, yaptığı açıklamada, Microsoft'un Fatih Projesi için planlarını anlattı.

Microsoft tarafından 26 Ekim'de ilk modeli ABD'de satışa sunulacak olan tablet bilgisayarlar serisinin ortak adı olan “Surface” hakkında bilgiler aktaran Hey, tablet bilgisayarın kalemle çalışma özelliği, klavye ve dokunmatik ekran özelliklerinin bulunduğunu anlattı. Hey, Surface'le dosya işlemek, ofis programlarını kullanmanın mümkün olacağını da belirtti.

Microsoft'un Fatih Projesi kapsamındaki çalışmalarının anlatan Hey, “Fatih Projesi için çok heyecanlıyız. Özellikle ikinci jenerasyon olan Surface'lerle çok başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Projede Surfaceler ve benzeri ikinci jenerasyon tabletlerle yer almak da çok heyecanlı olacaktır. Çünkü tablet bigisayarları hem dokunarak hem kalemle hem de kapaktaki klavyeyle kullanmak mümkün” dedi.

Microsoft Research'un Avrupa'da İspanya, Fransa, İtalya ve dördüncü olarak da Türkiye'de Koç Üniversitesi ile ortak bir Ar-Ge merkezini açtığını anımsatan Hey, şöyle konuştu: “Ancak bu merkez dışında FATİH Projesi kapsamında Türkiye'de bir Ar-Ge yatırımımız söz konusu olabilir. Bununla ilgili çalışmalara başlayabiliriz. ABD'de telefonu kullanarak öğrencilere programlamayı öğreten bir yazılımımız var. Bunu belki Fatih Projesi'ne katabiliriz.
Fatih Projesi'nin ekosistemi, Microsoft Research'un ilave yatırımlar yapmasına sadece teknoloji değil, teknoloji ile pedagojinin biraraya geldiği bu özgün projede kesinlikle Ar-Ge yapılmasını da gerektiriyor. Bu konuda Türk hükümetinden yetkili bakanlarla tekrar görüşeceğiz. TÜBİTAK'la temaslarımız var. Onun dışında Microsoft Türkiye de Fatih Projesi'nde Ar-Ge birimleriyle yer alacaktır.”

Bilgisayara not defteri

“Onenote” isimli ürün hakkında da bilgi veren Hey, bu programla normal defterlere karalama yapıp, not alır gibi tüm işlemlerin sınıf ortamında yapılabileceğini belirtti.

Hey, “onenote”la öğrencilerin yazdıklarının metne dönüşebildiğini, internet bağlantısıyla bilgisayarların birleştirilerek çalışılabildiğini, böylece öğrencilerin ortak çalışmalarının sağlanabildiğini kaydetti. Hey, “Microsoft olarak sınıf ortamında sadece e-kitap olarak değil, e-defter olarak da yer alabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!