Barda bulunan iPhone başını yaktı

Güncelleme Tarihi:

Barda bulunan iPhone başını yaktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 15:01

Kaliforniya polisi, bir süre önce bir barda bulunan iPhone prototipi ile ilgili özellikleri yayımlayan teknoloji sitesinin editörü hakkında soruşturma başlattı.

Polis, 4. nesil iPhone olduğu ileri sürülen cihazı tanıtan Gizmodo adlı web sitesinde geçen hafta telefonun fotoğraf ve videolarını yayımlayan Jason Chen'in bilgisayarlarına el koydu.

Apple şirketinin 27 yaşındaki yazılım mühendisi Gray Powell tarafından bir barda unutulan yeni nesil cihazı ismi açıklanmayan bir kişiden 5 bin dolara satın aldığını açıklayan Gizmodo'nun kişisel çıkar için çalıntı malı izinsiz kullanmayla ilgili eyalet yasalarını ihlal etmiş olabileceği belirtiliyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Redwood kentinde 9 gün önce bir barda bulunan cihazın, Apple şirketinin merakla beklenen HD destekli yeni nesil iPhone'un prototipi olduğu ve şirketin bir mühendisi tarafından unutulduğu iddia edilmişti.

Teknoloji sitesi Gizmodo tarafından kamuoyuna açıklanan cihazın, Apple'ın bilinmeyen bir işletim sistemiyle çalıştığı, flaşlı kamerası, yüksek çözünürlüklü ekranı ve daha büyük bataryası bulunduğu belirtilmişti.

Apple şirketinin de iddiaları yalanlamaması ve Gizmodo tarafından Apple'ın geri istendiğinin açıklanması, cihazın, bu yılın sonunda piyasaya çıkması beklenen yeni nesil iPhone olduğu görüşünü güçlendirmişti.

Teknik özelliklerini ayrıntısıyla açıklayan Gizmodo, barda bulunan bu cihazı 5 bin dolara satın aldığını belirtmiş, cihazın büyük olasılıkla "gerçek" olduğunu yazan teknoloji sitesi, çalışanlarının bir hafta süreyle cihazla oynadıklarını, içini açtıklarını ve içinde "Apple" amblemini bulduklarını yazmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!