Bakın Facebook Selena Gomez'i neden engelledi?

Güncelleme Tarihi:

Bakın Facebook Selena Gomezi neden engelledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 12:34

Geçtiğimiz yıllarda Facebook'un yaratıcısı Mark Zuckerberg'le isim benzerliği bulunan bir kişiyi engellemesi bu kez Selena Gomez adlı bir kişinin başına geldi.

Haberin Devamı

Facebook'tan üyelik alan ve genç şarkıcı Selena Gomez'le aynı adı taşıyan Meksika'lı bir kızın hesabı “Gerçek Olmayan Hesap” gerekçesiyle engellendi. Konu hakkında açıklama yapan Selena Gomez adlı kız, hileci olmadığını, üye olurken kafa karışıklığı yaratmamak için orta adını da eklediğini söyleyerek, “Benim hiç bir ünlü arkadaşım yok, hiçbir zaman kendimi ünlü olan Selena Gomez'le ifade etmedim ve sayfamda da ona ait hiçbir fotoğraf bulunmuyordu” dedi.

 

Dünyada Selena Gomez'le aynı adı taşıyacak pek kişinin olması gayet normalken, Facebook en ünlü olanını seçip, diğer kullanıcıların hesaplarını önemsemeyerek, herhangi bir uyarı yapmadan kapatıyor. Zuckerberg olayında da benzeri şekilde mağdur olan kişi hakkında Facebook tarafından yapılan açıklamada “Bu tarz yanlışlıkları uyarı geldiği anda incelemeye alıyor ve hızla düzeltmeye çalışıyoruz” denmişti. 
 

Haberin Devamı

Ancak hesapların kapatılmasını engelleyecek herhangi bir ilerleme kaydedilmemiş görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!