Avrupa bize yetişemez

Güncelleme Tarihi:

Avrupa bize yetişemez
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 00:25

4.5G’ye gün sayarken iletişim operatörleri geldikleri noktaları açıklamaya devam ediyor. Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, 4.5G için kullanılacak baz istasyonlarının yüzde 70’ine fiber çektiklerini belirterek, “Avrupa’dan daha iyi olacak” dedi.

Haberin Devamı

MOBİL iletişimde internet hızını en az 10 kat arttıracak 4.5G teknolojisi yarın geceden itibaren Türkiye’deki kullanıcılara sunulacak. Geri sayımın başladığı bugünlerde iletişim operatörleri de 4.5G için son yatırımlarını ve geliştirdikleri teknolojileri açıklıyor. Bunlardan birini de dün Türk Telekom gerçekleştirdi.

İstanbul Park’ta düzenlenen toplantıda konuşan Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Türkiye’de toplam fiber altyapının yüzde 80’ine sahip olduklarını ve bu fiber altyapı ile 4.5G hizmetini destekleyeceklerini ifade etti. Aslan, “Türk Telekom müşterilerinin yaşayacağı 4.5G deneyimi, Avrupa’dan daha iyi olacak. Türkiye genelindeki fiber bağlantı ile desteklediğimiz 4.5G baz istasyonlarının sayısı her geçen gün artıyor. Avrupa’da fiberle bağlı baz istasyonlarının toplam baz istasyonu sayısına oranı yalnızca yüzde 20. Bu rakam Türk Telekom şebekesinde yüzde 70 civarında. Yani Avrupa ortalamasının üç katından daha fazla. Bu sayede, Türk Telekom müşterilerinin Türkiye’de yaşadığı 4.5G deneyimi, Avrupa’dan çok daha iyi olacak” dedi.

‘GÜÇLÜ KONUMDAYIZ’
4.5G ile başlayan dönemde sundukları fiber güçlü 4.5G hizmetiyle müşterilerine, en yüksek hız, kapasite ve kaliteli hizmetin güvencesini verdiklerini söyleyen Aslan, “4.5G hizmetini müşterilerimize ulaştırmak için en kritik frekanslarda en geniş bant aralığına sahibiz. 4.5G hizmetlerinde frekans çok önemli. Bu yeni dönemde en etkili bantlar olacak 800 MHz ve 1800 Mhz frekanslarında güçlü konumdayız. Bu sayede yüksek hız ve kapasite sağlayabileceğiz. Ama en az onun kadar önemli bir şey var ki o da fiber altyapı. Türk Telekom olarak 4.5G’de abone başına hem en geniş frekans aralığına hem de kaliteyi kesintisiz bir şekilde sunabilmek için 4.5G baz istasyonlarını 81 ilde çepeçevre saran fiber ağa sahibiz. Bu avantajımızı müşterilerimize dünyanın en yüksek hızını ve benzersiz veri indirme ve yükleme kapasitesini sunarak yansıtacağız” diye konuştu.

'ALTIN HİSSE'YE YENİ ÜYE
İKİ hafta önce Türk Telekom’da devletin ‘altın hissesi’ni temsil eden yönetim kurulu üyesi Talat Aydın’ın istifasından sonra yeni atama yapıldı. Şirketin dün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre yeni yönetim kurulu üyesi Suat Hayri Aka oldu. Aka, aynı zamanda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı görevini 2016 Ocak’tan itibaren sürdürüyor. Aka’nın ataması 31 Mart’ta yapılacak olan Genel Kurul’da oylanacak.

HIZDA 5G İLE TANIŞTIRIYORUZ
GEÇTİĞİMİZ ay İspanya Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde açıkladıkları ‘GIGA 4.5G’ hizmetine ilişkin Aslan şunları söyledi: “Kore Telecom ile işbirliği yaparak GIGA 4.5G hizmetini devreye alacağız. Türk Telekom Wi-Fi noktaları ile 4.5G altyapılarını birleştiren bu teknoloji sayesinde abonelerimize mobilde saniyede 1 gigabit hızını sunacağız. 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda kullanılmaya başlanacak. Böylece Türk Telekom, en hızlı 4.5G’den 3 kat daha hızlı GIGA 4.5G teknolojisini Türkiye’de müşterilerine sunabilen ilk operatör olacak. 5G’nin vaat ettiği hızları bugünden Türkiye ile tanıştırmaktan gurur duyuyoruz. Altyapı yatırımlarımızla entegrasyon stratejimizin gücünü birleştirerek, neler başarabileceğimizin en güzel ve somut örneklerinden biri.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!