Avea'dan deprem çözümü

Güncelleme Tarihi:

Aveadan deprem çözümü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 15:27

Avea, Kütahya'da meydana gelen depremde iletişimin kesilmemesi için gereken tüm önlemleri aldı.

Avea, yaşanan ve pek çok ili etkileyen deprem sonrasında gereken tüm önlemleri aldı. Avea, deprem nedeniyle iletişim hizmetinin olumsuz etkilenmemesi için farklı şebeke bölümlerine yönelik Acil Müdahale Ekipleri oluşturdu. Bu ekipler en fazla etkilenen Kütahya başta olmak üzere, Bursa ve İstanbul gibi toplanma merkezlerinde faaliyete geçti. Ekipler, artan iletişim talebinin karşılanması için santraller arasındaki bağlantılarda kapasite artışları sağladı. Kapasitenin artması için eklenen portlar sayesinde, Avealılar sevdiklerinden kısa sürede iyi haberler aldılar.
 
Avea, Kütahya - Simav ve çevresinde ortaya çıkan aşırı görüşme ihtiyaçlarına yanıt verecek 4 adet mobil istasyonunu bölgeye yönlendirdi.  Ek mobil istasyonlarından ikisi, özellikle uydu üzerinden çalışan, bu nedenle depremden etkilenmeyen uydu mobil istasyonları arasından seçildi. Deprem sonrasında, Avea ekipleri, herhangi bir arızada acil müdahale için sürekli gözlem de yaptı.
 
Avea, gereken teknik ekip ihtiyacını karşılamak için de hemen harekete geçti. Deprem bölgesindeki mevcut Avea teknik ekiplerinin yanı sıra, yakın çevredeki diğer illerden Kütahya’ ya ilave teknik personel kaydırıldı. Avea, böylece, bölgedeki istasyonlarının ayakta tutulması ve iletişimin kesilmemesi için gereken çabayı göstererek kullanıcılarının yanında olduğunu bir kere daha kanıtladı.
 
Oluşan bölgesel enerji kesintilerinden istasyonlarının etkilenmemesi için de Eskişehir, Bilecik ve Bursa’daki jeneratör destek birimlerinden bölgeye jeneratör takviyesi yapıldı.
 
Avea konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Avea olarak, kullanıcılarımızın her zaman yanında olmak ve onlara en iyi hizmeti vermek en büyük önceliğimiz. Bu nedenle deprem sonrası oluşan tüm sorunları çözmek için ekipçe büyük çaba sarf ettik ve onları yalnız bırakmadık. Şu anda bölgede depremden dolayı kesik durumda olan istasyonumuz bulunmuyor. Avea olarak, bölgeye sevk ettiğimiz teknik personel ve mobil istasyonlarla bölgedeki iletişimin kesintisiz sürdürülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!