Assassin's Creed: Syndicate nasıl olacak

Güncelleme Tarihi:

Assassins Creed: Syndicate nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 09:03

İngiltere'nin Victoria dönemini konu alan ve 1868 yılında geçen Assassin’s Creed: Syndicate’in yapımcılarına hayranları merak ettiği her şeyi sordu, onlar cevapladı.

Haberin Devamı

Maymuncuk sistemi geri gelecek mi? Gelecekse nasıl olacak?

Maymuncuk geri gelecek ve normal oyun içi yetenekler gibi olacak. Yani daha önceden hiçbir yeteneğe ihtiyaç duymadan her türlü kasayı veya kapıyı açabiliyorduk ancak bu kendisine AC: Syndicate’ta yetenek olarak da yer bulacak. Yani ona yetenek puanı dağıtmalısınız, yeteneği arttıkça açabileceğiniz karmaşık kapı ve sandık sayısı da artacak.

Karakterlerimizin merkezi olan tren sığınağını değiştirebilecek veya geliştirebilecek miyiz? Öyleyse nasıl?

Evet Tren Sığnağını geliştirebilecek ve değiştirebileceksiniz ve bu da sizin Londra sokaklarında oynayış stilinize göre belirlenecek.

Assassins Creed: Syndicate nasıl olacak


Assassin’s Creed Syndicate’ta kaç tane tren istasyonu mevcut?

7 Adet tren istasyonu var. Bunlardan bazılarının ismini vermek gerekirse mesela, Charing Cross, Waterloo ve Victoria.

Assassin’s Creed Syndicate’I yaparken Victoria dönemine ait tarihsel figürlere nasıl karar verdiniz?

Oyunu 1868 yılı Victoria döneminde yapmamızın aslında bir diğer sebebi de buydu. Olabildiğince tarihsel figure oyunda yer verebilmek. Seçimleri ise olabildiğince dağınık konulara hakim kişilere göre seçtik. Mesela aynı konu üzerinde çalışan birden fazla karakter yok. Bunun sebebi ise oyuncuya olabildiğince geniş yelpazede bir tecrübe sunmak. Örnek vermek gerekirse Charles Dickens sanat ve dil konularıyla alakalı, Charles Darwin bilim ve Alexander Graham Bell ise mucit olarak yer aldı.

Assassin’s Creed Syndicate’te kardeşler için kişiselleştirmeye ne kadar önem verildi ve ne derecede kişiselleştirebileceğiz?

Oyuncular oyun içinde kullanabilecekleri çok sayıda kostüm, aksesuar ve silah bulabilecekler.

Assassins Creed: Syndicate nasıl olacak


Oyun oynarken ikiz kardeşler arasında geçiş mümkün mü? Nasıl? Ana görevleri etkiler mi?

Evet mümkün. Londra’da özgürce hiçbir şey yapmayıp sadece gezerken ikiz kardeşler arasında geçiş yapabileceksiniz. Bunu ise çok basit ve hızlı bir pause menüsüyle gerçekleştirebileceksiniz. Ana görevler karakterlere uyarlı bu yüzden görev yüklenirken size hiç farkettirmeden karakterler arasında geçiş sağlanır ve böylece oyun yarıda kesilmez. Ama evet karakterler oyunun hikayesine göre özel olarak uyarlı bu yüzden her görevin bir karakteri var.

Oyunun yan ismi neden Syndicate?

Syndicate, ortak bir amaç için bir araya gelmiş ve normal insanlardan oluşan ancak sonradan suçlulara dönüşen topluluklara denir. 19. Yüzyıl İngiltere'si tam bir endüstri zamanıydı ve zenginler daha da zengin oluyordu, her yerden yeni bir teknoloji çıkıyordu. Ancak aynı durum işçi sınıf için geçerli değildi ve bu yüzden işçiler bir araya gelerek kentin zengin görünümlü gerçek hırsızlarına karşı kafa tutuyorlardı.

Yan görevler bulunduğumuz ortama göre değişiklik gösterecek mi?

Dönemin İngiltere'sini göz önüne alırsak çevremiz ve olan biten her şey inanılmaz derecede gözle görünür bir şekilde değişecek. Oyunun endüstriyel sektöründe bulunan devasa uzunluktaki fabrikaları, daha çok parkour oyun tarzına yakın görevler sunarken, Londra kentinin geniş sokakları daha çok vagon yarışlarına ağırlıklı olarak yer verecek. Aynı zamanda Thames nehrinde ise deniz ağırlıklı yan görevler belirecek. Mesela tekneleri yağmalayıp düşman mühimmat veya malzeme taşıyan gemilerini sabote edebileceğiz.

Soru-Cevap oturumunda Ubisoft'un Kreatif Direktörü Marc-Alexis Côté, Dünya Direktörü Jonathan Dumont, Ses Direktörü Francois Pelland ve Lydia Andrew hazır bulundu.

BAKMADAN GEÇME!