ARK: Survival Evolved Xbox One'da hızlı başladı!

Güncelleme Tarihi:

ARK: Survival Evolved Xbox Oneda hızlı başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 11:07

Xbox One'a da sunulan prehistorik hayatta kalma oyunu ARK: Survival Evolved, ilk günlerinde PC'den bile fazla oyuncu toplamış gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

ARK: Survival Evolved farkında olmadan bir akım yaratmış bile olabilir. Efsanevi Turok dahil, kaliteli, keyif alarak oynayabileceğimiz dinozor temalı bir oyun görmeyeli uzun zaman geçmişti ve mayıs ayında Steam'de erken erişime giren ARK: Survival Evolved tam da bu açığı kapattı. Hatta bir süre sonra Far Cry serisi de tarih öncesine dönme kararı alıp Far Cry: Primal'ı tanıtıverdi!

Oldukça büyük bir ada, yalnız başımıza, ne olup bittiği hakkında en ufak bir fikrimiz yok. Evet, tüm bunlar belki tanıdık temalar olabilir. Hemen her hayatta kalma oyunu bu öğeler üzerine kuruluyor. Fakat bu defa oldukça farklı bir tema oyuna hakimdi. Yalnız olmadığımız ada hem arkadaşımız hem de düşmanlarımız olan dinozorlar ile doluydu.

ARK: Survival Evolved Xbox Oneda hızlı başladı

Haberin Devamı

Kendimizi Jurrasic Park'da hissetmemizi sağlayacak olan dinozor teması oldukça sevildi. Oyunun duyurulmasından sonra erken erişime gelen ARK, önce oyuncularda büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Oyunun teknik problemleri bir hayli fazlaydı ve yükleme süreleri olabildiğine uzundu. Beş dakikayı aşkın yükleme süreleri normale döndü ve oyundaki pek çok hata, ilerleyen aylarda güncellemeler ile giderildi. Oyundaki dinozor çeşitliliği ve craft edilebilecek eşyalar bir hayli çeşitlendi. Çoklu oyuncu desteği sayesindeyse piyasadaki pek çok hayatta kalma oyunu arasından sıyrılmayı başardı

Yılın son ayında Xbox One'ın preview özelliği sayesinde oyuncularla buluşan oyun umulmadık bir başarı daha kazandı. Steam verilerine göre aynı anda 55.000 oyuncunun oynadığı ARK, yapımcısının verdiği bilgiye göre Xbox One'da daha büyük rakamlara ulaşmış durumda. Microsoft'un politikası gereği rakamlar açıklanmıyor ancak bu gerçekten de umulmadık bir başarı.

Oyunun 2016 yılı içinde tamamlanarak PC ve Xbox One için satışa çıkması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!