Ar-Ge zirvesi Ankara'da başladı!

Güncelleme Tarihi:

Ar-Ge zirvesi Ankarada başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 15:02

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ’nin Ar-Ge merkezi başvurusu onaylandı ve Hürriyet, 673’üncü merkez oldu. Bugün başlayan ve yarın da Ankara Congresium'da devam edecek olan 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi'nde Hürriyet de yer alıyor.

Haberin Devamı

20-21 Aralık tarihlerinde Ankara Congresium'da gerçekleştirilmesi planlanan 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi başladı. Hürriyet Ar-Ge Merkezi Başkanı Erhan Kocabaş'ın Ar-Ge Merkezi belgesini almak için hazır bulunacağı zirve; Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerimizde yapılan Ar-Ge ve Tasarım projelerinin sonunda ortaya çıkan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyu ile paylaşılması, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin sorunlarının tartışılması, başarılı Ar-Ge Merkezlerine ödül verilmesi ve yeni Ar-Ge ve Tasarım merkezi olan firmalara belge takdimi yapılması amacıyla gerçekleştiriliyor. 

TÜRKİYE'NİN 673'ÜNCÜ MERKEZİ

Hürriyet’in Ar-Ge merkezi bilgi sistemleri ve yazılım ekibini kapsayan 55 kişiden oluşacak. Ar-Ge merkezi ile Hürriyet, yüksek katma değeri olacağını öngörülen projeler için TÜBİTAK fon programlarına başvuru yapmayı hedefliyor. Proje kapsamında kalıcı ve katma değerli ürünler elde etmek için akademisyenlerle işbirlikleri sağlayarak bu ortak çalışmalar sonucu mevcut personelinin yetkinliğinin artırılması da planlanıyor. Hürriyet Ar-Ge merkezi, devam eden 10 projesi ile iki yıl içinde 2 patent ve 1 marka tescili almayı hedeflerken, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nde yapılan sunuma Genel Müdür Doç. Dr. Elife Ünal, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, Uzman Tuba Hokka Gökdemir, akademisyenler, Bülent Öktem, Yrd. Doç. Dr Serap Şahin, Doç. Dr. Adem Alparslan Altun ve Doğan Holding Mali İşler Başkan Yardımcısı Fuad Arslan, Hürriyet Mali İşler Müdürü Süleyman Ersin ve Bilgi İşlemleri ve Ar-Ge Yazılım Geliştirme Grup Müdürü ve Ar-Ge Merkezi Başkanı Erhan Kocabaş ve Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge İş Zekâsı ve Veri Analitiği Grup Müdürü Koray Kocabaş katıldı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ar-Ge merkezinin kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerini Erhan Kocabaş açıkladı. Erhan Kocabaş, merkezin stratejilerini şöyle anlattı: “Hürriyet Gazetecilik, araştırma ve geliştirme kapsamında yüksek katma değerli projeler yaparak ve bu projeleri ticarileştirerek mevcut ağını genişletmeyi, hizmet verdiği müşteri sayısını arttırmayı hedefliyor. Hürriyet’in misyonu, hizmet ettiği müşteri memnuniyetini odak noktasında tutarak, yenilikçi çalışmalarla sektöründe öncü konumunu korumak ve geliştirmek yönündedir. Dünya çapında sektörünü takip ederek, yeni işlevler sunan dijital ürünleri ve hizmetleri oluşturuyor. 

Haberin Devamı

Ürün işlev tasarımı, değerlendirme analizi, yeni işlevler sunan yazılımlar gibi temel teknolojiler geliştirerek ve teknolojik değerler yaratmak çalışma politikasının esasanı oluşturuyor. Köklü bir kuruluş olan Hürriyet, deneyimini gerçekleştirdiği proje çalışmalarına borçludur. Deneyimini dinamik, yenilikçi fikirler üreten, yetkin personelleri ile harmanlayarak global pazarda teknolojiye yön veren bir konuma ulaşmayı amaçlamakta ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Personelinin eğitimine ve gelişimine büyük önem veren Hürriyet, yüksek öğrenimine devam isteyen personelleri için destek stratejisi oluşturdu. Sektörü ile ilgili katılım sağlayabileceği etkinliklerle personelini yönlendirerek konuya hakimiyetlerinin arttırması için de destek sağlıyor. İç kaynakları ile geliştirilmiş Hürriyet Oto, Yenibiriş, Hürriyet Daily News ile ürün/hizmetlerini üretilen akıllı algoritmalar ve teknolojiler ile yurtdışı pazar payını arttırmayı planlıyor. Hürriyet çalışmalarında mümkün olan en yüksek oranda yerli kaynak kullanıyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!