Apple'dan Samsung'a ağır suçlama

Güncelleme Tarihi:

Appledan Samsunga ağır suçlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 11:11

Apple, Samsung'u iPhone ve iPad'i kopyalamakla suçluyor.

Apple, Güney Kore'li teknoloji şirketi Samsung'un Galaxy serisi akıllı telefonlarında ve tablet bilgisayarlarında, iPad ve iPhone'u kopyaladığını iddia ediyor.
ABD Bölge Mahkemesinde açılan davada, Galaxy ürünlerinin dizaynlarında, kullanıcı arayüzlerinde ve ambalajlanmasında Apple'ın ürünlerini kopyaladığı ileri sürüldü.

Kaliforniya merkezli Apple, çeşitli patent ve marka ihlallerinin yanı sıra belirtilmemiş zararlarının da engellemesi için mahkeme kararı alınmasını talep ediyor.
Apple Sözcüsü Kristin Huguet, yaptığı açıklamada, bu şekilde açık bir kopyalamanın yanlış olduğunu belirtti.

Samsung Sözcüsü ise şirketin ürünlerinin kendi araştırma ve geliştirme çalışmalarının sonucu üretildiğini, Samsung'un kendini Apple'ın açtığı davada savunmayı düşündüğünü belirtti.

Google'ın Android işletim sistemini kullanan Galaxy ürünleri, Apple'ın kullandığı işletim sistemiyle de rekabet ediyor.

Aralarındaki rekabete karşın Samsung, Apple'ın ürünlerinde kullanılan “A4” ve “A5” gibi mikroçipleri, MacBook Pro bilgisayarlar için hafıza kartları üretiyor.

Samsung'dan bu konuda yapılan son açıklama ise şöyle: “Başarımızın devam etmesinde çekirdek teknolojiler geliştirmemiz ve fikri mülkiyet hakkına sahip olduğumuz ürün ve çözüm portföyümüzü güçlendirmemiz çok büyük rol oynuyor. Samsung fikri mülkiyet hakkını korumak için uygun yasal tedbirleri alarak bize karşı başlatılan yasal girişime bilfiil karşılık verecektir. ”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!