Apple'a inat daha fazla Flash

Güncelleme Tarihi:

Applea inat daha fazla Flash
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 09:56

Steve Jobs "Flash'a ihtiyaç yok" demeye devam etse de, gerçekler pek öyle demiyor...

Haberin Devamı

Apple'ın, Flash'ı cihazlarına sokmamasından sonra oynatıcının geleceğinin ne olacağı konuşuluyordu. Adobe'un Mobil Dünya Kongresi'nde yaptığı açıklamaya göre; Flash 2011'e daha da hızlı giriyor.

Adobe'un tahminlerine göre Flash yüklü akıllı telefonların oranı yüzde 600 oranında artacak. Bu sene içerisinde 132 milyon akıllı telefonda ve 50 değişik tablet modelinde Flash Oynatıcı ya yüklü olacak ya da indirilmeye açık olacak. 2011'de Flash'ı destekleyecek isimler arasında Android, BlackBerry Tablet işletim sistemi ve Hewlett Packard da bulunuyor.

Adobe'dan Anup Murarka, Flash'ın daha buralarda olacağını şu sözleriyle anlatıyor; "Flash hiçbir yere gitmiyor. Kullanım miktarları büyümeye devam ediyor. Apple'a göre kullanıcıların Flash'a ihtiyacı yok ve onsuz da yapabilirler ama bize sürekli kullanıcıların Flash'la internetten daha çok keyif aldıkları yorumları geliyor."

Haberin Devamı

Adobe ayrıca geliştirici aracı Adobe Air'ı ve şimdiden National Geographic gibi büyük dergilerin kullanmaya başladığı Digital Publishing Suite'i de tanıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!